Hopp til hovedinnhold

PASOS språkvideoer – en reise i den spansktalende verden

Spansk nivå ll

Læremidlet Pasos har 14 språkvideoer med tilhørende aktiviteter. I videoene blir elevene kjent med virkelige personer fra flere spansktalende land, og spansktalende personer som bor i Norge.

Pasos lynkurs – videopresentasjon

Agusto fra Venezuela snakker om fotball i språkvideoen ¡GOOOOOOOL! i kapittel 11 i PASOS.
I videomaterialet til PASOS møter vi blant annet Augusto fra Venezuela, som snakker om sin kjærlighet til fotball.

Eksempler på aktivitetssett

Alle videoene har oppgaver i boka, men elevene kan også gå inn på Aunivers.no og finne enda flere oppgaver til de samme videoene.

Videoer viser kroppsspråk, naturlige omgivelser og kan fungere som modellvideoer for elevene. De kan se dem så mange ganger de vil. 

I aktivitetssettene trener elevene lytteforståelse og øver ordforråd. De får også anledning til å bruke de nye ordene og uttrykkene gjennom oppgaveløsning.

Videotranskripsjonen kan brukes for de som trenger det. Videoene er tekstet, men man kan også se dem uten tekst. 

Kapittel 1 | Camila se presenta 

I videoen som er en del av PRIMER PASO i kapittel 1, møter elevene Camila fra Cuba. Hun har bodd mesteparten av livet sitt i Spania, og bor nå i Norge. Camila presenterer seg selv og forteller om familien sin. 

Infoark til lærer – WORD
Elevaktiviteter – WORD  
Videotranskripsjon – WORD

Kapittel 5 | Un día normal para Ana

I denne videoen som er en del av PRIMER PASO i kapittel 5, får elevene et gjensyn med Ana fra Spania. Denne gangen forteller hun om starten på en vanlig dag. Elevene får blant annet høre eksempler på refleksive verb.

Infoark lærer – WORD
Elevaktiviteter – WORD
Videotranskripsjon – WORD

Kapittel 11 | ¡Goooooool!

I denne videoen, som er en del av PRIMER PASO i kapittel 11, får elevene møte Augusto fra Venezuela. Han forteller om fotball og annen idrett som han er interessert i og driver med nå eller har drevet med tidligere. Augusto bruker verbformene presens og preteritum 1 (pretérito perfecto simple) når han forteller, og elevene blir kjent med ord og uttrykk om temaet idrett som de møter videre i kapittelet.

Infoark lærer – WORD
Elevaktiviteter – WORD
Videotranskripsjon – WORD

Kapittel 14 | Mi vida en Cuba

I videoen som er en del av PRIMER PASO i kapittel 14, møter elevene Fernando fra Cuba. De følger ham gjennom gatene i bydelen i Havanna hvor han vokste opp, og hører ham fortelle om barndommen sin.