Hopp til hovedinnhold

Ofte stilte spørsmål

På denne siden finner du svar på vanlige spørsmål om bruk av Aschehoug univers.
Hvis du lurer på noe rundt kjøp og produkter kan du besøke kundeservice i vår nettbutikk

 • Hvor kan jeg kjøpe lisens?

  Du kan kjøpe lisens enten i Aschehougs nettbutikk eller via Pendel/BS Undervisning. 
  Oversikt over dine/skolens lisenser finner du under fanen Lisenser
  For å bruke læremidler, klikk på Min Side

 • Hvordan kan jeg tildele lisenser?

  Vi har ikke manuell tildeling av lisenser i vårt system – de låses til bruker etter en periode med aktiv bruk. Dette skjer etter 3 gangers bruk på ulike dager. Hvis det er flere som tar i bruk et læremiddel enn det antallet lisenser som er kjøpt inn, blir dette rapportert til oss i Aschehougs brukerstøtte som et overforbruk. Du vil da bli kontaktet. 

 • Hvordan kan jeg bli administrator?

  Aschehoug univers har ikke egen tilgang for administrator. En lærerbruker kan kjøpe lisenser i nettbutikken og se hvilke lisenser skolen har kjøpt på aunivers.no. Når du logger inn på aunivers.no, finner du tilgjengelige læremidler på Min side. En lisens låses automatisk til en bruker når systemet ser at den er i aktiv bruk. Dette skjer etter 3 gangers bruk på ulike dager. Hvis det er flere som tar i bruk et læremiddel enn det antallet lisenser som er kjøpt inn, blir dette rapportert til oss i Aschehougs brukerstøtte som et overforbruk. Du vil da bli kontaktet. 

 • Hvor ligger innhold fra Lokus/til gammel læreplan?

  Du finner et utvalg ressurser til gammel læreplan under inngangen Innhold fra Lokus. Dette er gratis tilgjengelig og krever ingen lisens. 

 • Er Unibok inkludert i Aschehoug univers?

  Nei, Unibok-lisenser må kjøpes i tillegg til Aschehoug univers. Du kan kjøpe lisens enten i Aschehougs nettbutikk eller via Pendel/BS Undervisning. Dersom en skole har lisens på Aschehoug univers har læreren tilgang til en digital versjon av lærebok (lærerens digitalbok) inne i læremiddelet under knappen "Til Læreren".

 • Hvordan opprette eller endre grupper?

  Lærere som logger inn med Feide finner sine grupper under fanen Elever. Feide-grupper kommer fra skolens system, men merk at kun brukere som har logget seg inn på Aschehoug univers vises i gruppene.  

  Du kan også sette sammen dine egne grupper. Trykk på «Opprett ny gruppe» og velg medlemmer blant elever som har vært innlogget på Aschehoug univers.  

 • Hvordan kan jeg bruke fanen Rapporter?

  Rapporter gjelder foreløpig kun for modulene ØveNorsk, ØveEngelsk og ØveMatematikk som inngår i læremidlene Fabel, Quest, Stages og Matemagisk.  

 • Hvordan kan jeg få en prøvelisens?

  Du kan bestille en gratis prøvelisens i vår nettbutikk. Logg inn med Feide og velg produkt du ønsker å prøve. Når du har bestilt blir lisensen tilgjengelig på Min side her på Aschehoug univers. 

 • Hvor finner jeg Unibok?

  Unibok finner du på Unibok.no. Merk at alle som skal bruke Unibok må ha logget inn på aunivers.no minst én gang for å få opp Aschehoug-bøker i bokhylla. 

 • Hvor bestiller jeg vurderingseksemplar?

  I lærerinnholdet inkludert i alle våre digitale læremidler, finner du digitale versjoner av lærebøkene til alle fag og trinn, slik at skolen din kan vurdere våre bøker digitalt. For grunnskolen finner du i tillegg digitale arbeidsbøker. For å se dette trenger skolen tilgang til våre digitale læremidler i Aschehoug univers. I vår nettbutikk kan du lese mer om og bestille gratis prøvelisens her: https://nettbutikk.undervisning.aschehoug.no 
  Vi sender dessverre ikke ut vurderingseksemplar av fysiske bøker.