Hopp til hovedinnhold

Fysikk 1

Trinn Vg 2

ERGO Fysikk 1 er en revisjon av bestselgeren i fysikk 1 tilpasset fagfornyelsen. Læremidlet består av lærebok og digitale ressurser.

ERGO Fysikk 1 gir elevene

● fysikkfaglig kunnskap som illustrerer dagligdagse fenomener
● grundige forklaringer og utforskende aktiviteter
● programmeringsressurser tilpasset fysikkfaget

Utforsk nye ERGO Fysikk her

Bestill vurderingseksemplar her


Profil
Nye ERGO Fysikk 1 er et faglig solid læremiddel som knytter fysikk til samfunnsaktuelle problemstillinger og dagligdagse fenomener. Utforskende aktiviteter og rikt oppgaveutvalg har en sentral plass. 

Programmering
Programmeringen har som funksjon å styrke fagopplæringen. Læreboka gir en innføring i hvordan programmering kan brukes til å utforske og drøfte sammensatte problemer i fysikk. Dette gir elevene mulighet til å regne, eksperimentere og utvikle dypere forståelse for problemstillingene de møter i boka. De interaktive programmeringsressursene er knyttet til eksemplene i boka.

Simuleringer
Simuleringene fra tidligere ERGO lærernettsted er fornyet og forbedret fra Flash til HTML. Hver simulering presenteres med bakgrunnsinformasjon og tilpassede oppgaver.

Digitalt innhold
Det digitale innholdet omfatter programmeringsressurser, grunnopplæring i Python, forsøksbeskrivelser, simuleringer, filmer utforskende arbeidsmetoder og fullstendig løsningsforslag. Lærerressursen gir tilgang til Lærerens digitalbok, årsplaner, kapittelprøver og gode undervisningstips.

Komponenter

Lærebok bm | Lærebok nyn | Digitale ressurser | Unibok | Brettbok

Omslag, ERGO Fysikk.

Forfattere

Petter Callin har doktorgrad i teoretisk fysikk fra Universitetet i Oslo, og jobber som forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt. Han har vært forfatter av fysikkbøker for videregående skole i flere år.

Aleksander Seland er ansatt ved Akademiet Vgs Ypsilon og har solid erfaring fra privatistundervisning og videregående i matematikk, fysikk, naturfag og programmering. Han er utdannet gjennom lektorprogrammet fra Universitetet i Oslo med masterfordypning i teoretisk fysikk. 

Andreas Hellesøy er lektor ved Bergen Katedralskole, og underviser i fysikk, matematikk og teknologi og forskningslære. Han har bred undervisningserfaring fra studiespesialisering samt videreutdanning av lærere i fysikk og naturfag på Universitetet i Bergen.

Edvard Knutsen Skåland er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Han jobber som lærer ved Hartvig Nissens skole og underviser i matematikk, fysikk og naturfag.

Inga Hanne Dokka jobber ved Kongsberg videregående skole og i kombinasjonsstilling med lektorutdanningen på Universitetet i Sørøst-Norge. Hun har bred undervisningserfaring fra videregående, IB, teknisk fagskole og universitet.