Hopp til hovedinnhold

Lesetips fra Kari Spjeldnæs

Trinn 1.–13.

Et mareritt i Kari Spjeldnæs verden er å være et sted, ha god tid og ikke ha noe å lese på. Hvor kommer den store iveren til å lese fra, og har hun noen gode tips til lærere og foreldre?

Bilde av Kari Spjeldnæs i intervjusetting

Hvordan skal barn få lyst til å lese om de ikke ser voksne som leser?

- Spjeldnæs

Gjennom hele menneskets historie så har det vært sånn at en av de aller beste måtene å lære på er å herme. Så hvis voksne vil at barn skal lese, så må de være gode leseforbilder. Barn må se voksne lese og så kan de bli med, avslutter Kari intervjuet.

Boktips fra Kari!

Når Kari skal anbefale bøker er det viktig for henne å gi tips som kan føre til gode mestringsopplevelser, at boka ikke er alt for lang og så skal den være både viktig, spennende og god.

1–7: Kurt-bøkene til Erlend Loe

Kurt er jo en håpløs voksenperson, egoistisk og dum. Og han får alle til å le. Det er mange år siden jeg leste Kurt-bøkene sist. Jeg ler fremdeles når jeg tenker på han og familien hans.

8–10: Hjertet er en knyttneve  av Ingrid Ovedie Volden

Her møter vi to skoleelever som kanskje ikke er de hotteste, kuleste i klassen. De har det litt vanskelig hjemme. Og så får de en skoleoppgave der de skal skrive om hver sin kroppsdel. En velger seg øyet, en velger seg hjertet – og så blir de ganske godt kjent.

Vgs: Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar

Han skriver om to unge menn som vokser opp i Groruddalen i Oslo og som er litt på siden av storsamfunnet. De sliter litt på skolen, og de sliter litt med familien. De går hver sin vei.

Rødt bokomslag med hvit tekst: "Lese - en liten bok om store opplevelser"

 

Lese – en liten bok om store opplevelser

I boka Lese minner Kari J. Spjeldnæs oss på hvor mye kjærlighet som ligger i lesing - og hvor viktig det er for hjernen. Hun viser verdien av å sette seg ned med en bok. Lese kan du kjøpe her.