Fag
Trinn
Forfatter
- Anne Tveit (8)
- Liv Guldal (7)
- Cathrine Borchsenius (4)
- Lars Gunnar Lingås (1)
- Mette Haraldsen (1)
- Olaug Strand (1)
Nøkkelord
- demokrati og medborgerskap (217)
- Livsmestring (203)
- folkehelse og livsmestring (150)
- bærekraftig utvikling (136)
- utforsk (136)
- Engelsk (128)
- norsk (128)
- engelskspråklige land (123)
- skrive (119)
- utskrift (117)
- English speaking countries (116)
- Folkehelse og livsmeistring (109)
- elevark (109)
- pdf (106)
- lyrikk (105)
16 treff
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kostholdet vårtHelsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Sunt eller usunt?Enkle tips for et sunt kosthold. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Enkle tips til god håndhygieneForebygger sykdom og hindrer smitte. For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede.For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede. Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.
-
Sosial og kulturell kompetanse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Mat, religion og tradisjonReligion og tradisjoner påvirker kostholdet.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Greit å vite om smittestofferMikroorganismer som kan gjøres oss syke.
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
Sykdom i skjelett, ledd eller musklerSunn mat og fysisk aktivitet fremmer et sunt skjelett. Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Mat er mer enn energi og næringsstoffer.Mat er mer enn energi og næringsstoffer. Enkle tips for et sunt kosthold. Enkle tips for et sunt kosthold.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Hygiene på kjøkkenetSlik unngår vi matforgiftninger.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Smitte av sykdommerFor å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Smittemåten kan variereLettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter.
-
Fordypningsstoff, podkast og filmer
Helse- og oppvekstfag
Video
-
Fordypningsstoff, podkast og filmer
Helse- og oppvekstfag
Video
-
Fordypningsstoff, podkast og filmer
Stages 8–10
Video
-
Fordypningsstoff, podkast og filmer
Helse- og oppvekstfag
Video
-
Hygiene
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Slik hindrer vi smitteViktig med god hygiene.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Kosthold gjennom livetBehov og preferanse endres med alderen.
-
Hygiene
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Slik smitter vi hverandreVi er mest smittefarlige når vi har blitt syke. Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter.