Fag
Trinn
Forfatter
- Anne Tveit (10)
- Liv Guldal (8)
- Lars Gunnar Lingås (6)
- Cathrine Borchsenius (4)
- Mette Haraldsen (2)
- Olaug Strand (2)
Nøkkelord
- demokrati og medborgerskap (217)
- Livsmestring (203)
- folkehelse og livsmestring (150)
- bærekraftig utvikling (136)
- utforsk (136)
- Engelsk (128)
- norsk (128)
- engelskspråklige land (123)
- skrive (119)
- utskrift (117)
- English speaking countries (116)
- Folkehelse og livsmeistring (109)
- elevark (109)
- pdf (106)
- lyrikk (105)
22 treff
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Sunt eller usunt?Enkle tips for et sunt kosthold. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Smitte av sykdommerFor å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Enkle tips til god håndhygieneForebygger sykdom og hindrer smitte. For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede.For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede. Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.
-
Sosial og kulturell kompetanse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Mat, religion og tradisjonReligion og tradisjoner påvirker kostholdet.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Greit å vite om smittestofferMikroorganismer som kan gjøres oss syke.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Hygiene på kjøkkenetSlik unngår vi matforgiftninger.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kostholdet vårtHelsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.
-
Profesjonell yrkesutøvelse
Stages 8–10
Artikkel
Empati – å leve seg inn i andres situasjonEt viktig utgangspunkt for nærhet og tillit.
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
Sykdom i skjelett, ledd eller musklerSunn mat og fysisk aktivitet fremmer et sunt skjelett. Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Mat er mer enn energi og næringsstoffer.Mat er mer enn energi og næringsstoffer. Enkle tips for et sunt kosthold. Enkle tips for et sunt kosthold.
-
Omsorg og service
Stages 8–10
Artikkel
Sympati og antipatiHoldninger til andre mennesker. Et viktig utgangspunkt for nærhet og tillit.Et viktig utgangspunkt for nærhet og tillit. Holdninger til andre mennesker.Holdninger til andre mennesker.
-
Sosial og kulturell kompetanse
Stages 8–10
Artikkel
Utfordringer og muligheter i et flerkulturelt samfunnMøter mellom mennesker fra ulike kulturer bidrar til at vi får større forståelse og toleranse for hverandre. Hvert menneske har sin egen historie og bakgrunn.Hvert menneske har sin egen historie og bakgrunn. Å være tolerant betyr at du aksepterer andre som de er. Å være tolerant betyr at du aksepterer andre som de er. Det har alltid bodd mennesker med forskjellig kulturbakgrunn i Norge. Det har alltid bodd mennesker med forskjellig kulturbakgrunn i Norge.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Smittemåten kan variereLettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter.
-
Relasjonsferdigheter
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Et treningsopplegg i empatiUtvikling av empati er en modningsprosess, og du blir flinkere om du øver. Gir brukerne en opplevelse av å bli tatt godt vare på. Gir brukerne en opplevelse av å bli tatt godt vare på.
-
Yrkene og yrkesvalg
Stages 8–10
Artikkel
HelsefagarbeiderGir pleie og omsorg til syke og eldre.
-
Sosial og kulturell kompetanse
Stages 8–10
Artikkel
Sosial kompetanseEvnen til å kommunisere og samhandle med andre mennesker. Kommunikasjon oppstår overalt der mennesker har noe med hverandre å gjøre.Kommunikasjon oppstår overalt der mennesker har noe med hverandre å gjøre. Se andre og deres behov. Se andre og deres behov. Et viktig utgangspunkt for nærhet og tillit.Et viktig utgangspunkt for nærhet og tillit.
-
Fordypningsstoff, podkast og filmer
Stages 8–10
Video
-
Fordypningsstoff, podkast og filmer
Helse- og oppvekstfag
Video
-
Fordypningsstoff, podkast og filmer
Helse- og oppvekstfag
Video
-
Fordypningsstoff, podkast og filmer
Helse- og oppvekstfag
Video
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Kosthold gjennom livetBehov og preferanse endres med alderen.