Fag
Trinn
Forfatter
- Anne Tveit (89)
- Liv Guldal (86)
- Lucy Hermoza (51)
- Lars Gunnar Lingås (45)
- Cathrine Borchsenius (28)
- Ukjent Forfatter (21)
- Henrik Ibsen (20)
- Ane Stavrum (18)
- Henrik Wergeland (11)
- Alexander Kielland (10)
- Bjørnstjerne Bjørnson (10)
- Mette Haraldsen (10)
- Demian Vitanza (8)
- Hege Siri (7)
- Johan Sebastian Welhaven (7)
Nøkkelord
38 treff
-
Helse og livsstil
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
LivsstilssykdommerSykdommer knyttet til livsstil og levevaner.
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
DiabetesMange har diabetes uten å vite om det.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Overfølsomhets-reaksjoner mot matForskjell på matallergi og ikke-allergisk matoverfølsomhet.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Sunt eller usunt?Enkle tips for et sunt kosthold. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Mat og treningViktig å spise og drikke etter trening. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Vann og væskebalanseVi lever bare noen få døgn uten vann.
-
Helse og livsstil
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
KreftNår celler deler seg for mye.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Å sette sammen sunne måltiderVerktøy som viser oss hva vi spiser. Verktøy som viser oss hva vi spiser. Verktøy som viser oss hva vi spiser. Enkle tips for et sunt kosthold. Enkle tips for et sunt kosthold.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
LaktoseintoleranseSmerter og ubehag av meieriprodukter.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
VitaminerViktig med nok, men ikke for mye.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Fakta om fettForskjell på mettet og umettet fett. Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
AntioksidanterBeskytter mot skader og sykdom. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Cøliaki og andre typer glutenintoleranseEt kosthold helt uten gluten.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Hygiene på kjøkkenetSlik unngår vi matforgiftninger.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Ja, vi elsker dette landetHer kan du lese diktet Ja, vi elsker dette landet av forfatter Bjørnstjerne Bjørnson.Her kan du lese diktet Ja, vi elsker dette landet av forfatter Bjørnstjerne Bjørnson.
-
Noveller
Tekstbanken
Litterær tekst
FaderenHer kan du lese novellen Faderen av forfatteren Bjørnstjerne Bjørnson.Her kan du lese novellen Faderen av forfatteren Bjørnstjerne Bjørnson.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kostholdet vårtHelsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Energi og energibehovSlik regner du ut energibehovet.
-
Anatomi og fysiologi
Stages 8–10
Artikkel
FordøyelsessystemetBryter ned maten til næringsstoffer.
-
Tekstsamling
Fabel 8–10
Litterær tekst
Øyvind, Marit og BukkenBjørnson mente at bøndene var symbolet på det typisk norske, og han skrev flere såkalte bondefortellinger. Dette utdraget er hentet fra bondefortellingen «En glad gutt», og handler om Øyvind og Marit som kommer fra ulike kår i ei typisk norsk bygd.Bjørnson mente at bøndene var symbolet på det typisk norske, og han skrev flere såkalte bondefortellinger. Dette utdraget er hentet fra bondefortellingen «En glad gutt», og handler om Øyvind og Marit som kommer fra ulike kår i ei typisk norsk bygd.