Hopp til hovedinnhold

Søk

28 treff

  • Anatomi og fysiologi

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fordøyelsessystemet

    Bryter ned maten til næringsstoffer. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Melk og meieriprodukter

    Viktig kilde til kalsium og jod. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Fakta om karbohydrater

    Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Kostholdet vårt

    Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise.  Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett.  Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Energi og energibehov

    Slik regner du ut energibehovet.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mat og trening

    Viktig å spise og drikke etter trening.  Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Helse og livsstil

    Stages 8–10

    Artikkel

    Forstoppelse

    Mer fiber, vann og bevegelse. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater.Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Vi lever bare noen få døgn uten vann.Vi lever bare noen få døgn uten vann.

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Overfølsomhets-reaksjoner mot mat

    Forskjell på matallergi og ikke-allergisk matoverfølsomhet. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Sunt eller usunt?

    Enkle tips for et sunt kosthold.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Helse og livsstil

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Livsstilssykdommer

    Sykdommer knyttet til livsstil og levevaner. 

  • Helse og livsstil

    Stages 8–10

    Artikkel

    Diabetes

    Mange har diabetes uten å vite om det. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Antioksidanter

    Beskytter mot skader og sykdom. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fakta om fett

    Forskjell på mettet og umettet fett.  Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Vann og væskebalanse

    Vi lever bare noen få døgn uten vann.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fisk og sjømat

    Forskjell på fet og mager fisk. Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise.  Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett.  Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner. Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner.  Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye. Små men viktige næringsstoffer. Små men viktige næringsstoffer. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fakta om protein

    Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner.  Mat som gir mye protein.Mat som gir mye protein. Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk. Viktig kilde til kalsium og jod. Viktig kilde til kalsium og jod.  En god kilde til proteinEn god kilde til protein

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Oppbevaring av mat

    Slik unngår du at maten blir dårlig.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Kjøtt, fugl og egg

    Mat som gir mye protein. Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner. Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner.  Viktig kilde til kalsium og jod. Viktig kilde til kalsium og jod. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Hygiene på kjøkkenet

    Slik unngår vi matforgiftninger. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Cøliaki og andre typer glutenintoleranse

    Et kosthold helt uten gluten.