Hopp til hovedinnhold

Søk

125 treff

  • Tekstsamling

    Fabel 8–10

    Litterær tekst

    Livredd for å leve, dødsredd for å dø

    Hva forbinder du med ordene juksefamilie , au pair og støttekontakt ?Hva forbinder du med ordene juksefamilie , au pair og støttekontakt ?

  • Tekstsamling

    Fabel 8–10

    Litterær tekst

    Ungdomsfødsel

    Hva forbinder du med ordene fødsel og ungdomstid ?Hva forbinder du med ordene fødsel og ungdomstid ?

    En ung gutt uten klær, med et usikkert ansiktsuttrykk og unaturlig store føtter, står i et stort skjell under vannet. To menneskelignende, vennlige havvesener puster henholdsvis liv i han og tilbyr han klær fra hver sin side.
  • Anatomi og fysiologi

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fordøyelsessystemet

    Bryter ned maten til næringsstoffer. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Melk og meieriprodukter

    Viktig kilde til kalsium og jod. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Fakta om karbohydrater

    Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber

  • Førstehjelp

    Stages 8–10

    Artikkel

    Astmaanfall

    Trange luftveier og vanskeligheter med å puste.  Gjør det vanskeligere å puste. Gjør det vanskeligere å puste. 

  • Anatomi og fysiologi

    Stages 8–10

    Artikkel

    Respirasjonsorganene

    Vi puster for å få oksygen inn til cellene i kroppen og for å kvitte oss med karbondioksid.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Kostholdet vårt

    Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise.  Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett.  Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.

  • Førstehjelp

    Stages 8–10

    Artikkel

    Skjelett- og leddskader

    Forskjell på åpent og lukket brudd.

  • Yrkene og yrkesvalg

    Stages 8–10

    Artikkel

    Et historisk tilbakeblikk på yrkene

    Endringer i samfunnet gir nye yrker. 

  • Omsorg og service

    Stages 8–10

    Artikkel

    Nærhet i omsorg og service

    Det kan være vanskelig når fremmede kommer for tett på. 

  • Sentralt regelverk

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Likestilling og forbud mot diskriminering

    Likestilling er en viktig verdi i det norske samfunnet. 

  • Tekster om alt det andre

    Fabel 8–10

    Artikkel

    Å gjøre feil foran andre – ydmykelse

    Utdrag fra  Å klemme fingeren i døra – en bok om følelser av Vera Micaelsen.Utdrag fra  Å klemme fingeren i døra – en bok om følelser av Vera Micaelsen.

  • Førstehjelp

    Stages 8–10

    Artikkel

    Epilepsi

    Epilepsi er en tilstand som kommer som anfall og kan føre til kramper og bevisstløshet. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Energi og energibehov

    Slik regner du ut energibehovet.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mat og trening

    Viktig å spise og drikke etter trening.  Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Helse og livsstil

    Stages 8–10

    Artikkel

    Forstoppelse

    Mer fiber, vann og bevegelse. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater.Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Vi lever bare noen få døgn uten vann.Vi lever bare noen få døgn uten vann.

  • Profesjonell yrkesutøvelse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Profesjonell i yrket

    Å være profesjonell i yrket vil si at man har kompetanse innenfor et fagfelt. Transporterer pasienter og gir akuttmedisinsk behandling. Transporterer pasienter og gir akuttmedisinsk behandling. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Overfølsomhets-reaksjoner mot mat

    Forskjell på matallergi og ikke-allergisk matoverfølsomhet. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Allergi

    Når immunforsvaret reagerer på enkelte stoffer.