Fag
- Norsk (287)
- Engelsk (229)
- Matematikk (108)
- Samfunnsfag (61)
- Tverrfaglig (36)
- Helse- og oppvekstfag (17)
- Spansk (15)
- Tysk (14)
- Naturfag (9)
- KRLE (4)
- Mat og helse (2)
Trinn
Forfatter
- Anne Tveit (8)
- Liv Guldal (7)
- Cathrine Borchsenius (4)
- Lars Gunnar Lingås (2)
- Mette Haraldsen (1)
- Olaug Strand (1)
Nøkkelord
31 treff
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kostholdet vårtHelsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Sunt eller usunt?Enkle tips for et sunt kosthold. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Enkle tips til god håndhygieneForebygger sykdom og hindrer smitte. For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede.For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede. Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.
-
Sosial og kulturell kompetanse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Mat, religion og tradisjonReligion og tradisjoner påvirker kostholdet.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Greit å vite om smittestofferMikroorganismer som kan gjøres oss syke.
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
Sykdom i skjelett, ledd eller musklerSunn mat og fysisk aktivitet fremmer et sunt skjelett. Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Mat er mer enn energi og næringsstoffer.Mat er mer enn energi og næringsstoffer. Enkle tips for et sunt kosthold. Enkle tips for et sunt kosthold.
-
Profesjonell yrkesutøvelse
Stages 8–10
Artikkel
Verdier som er skrevet inn i lovverketNoen verdier er knyttet til rettigheter vi mennesker har.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Hygiene på kjøkkenetSlik unngår vi matforgiftninger.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Smitte av sykdommerFor å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Smittemåten kan variereLettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter.
-
Fordypningsstoff, podkast og filmer
Helse- og oppvekstfag
Video
-
Fordypningsstoff, podkast og filmer
Helse- og oppvekstfag
Video
-
Fordypningsstoff, podkast og filmer
Stages 8–10
Video
-
Fordypningsstoff, podkast og filmer
Helse- og oppvekstfag
Video
-
Hygiene
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Slik hindrer vi smitteViktig med god hygiene.
-
Films
Momente 2
Artikkel
What do you say or do if someone does not behave properly towards you online?Film med barn som snakker om nettvett.
-
What's up?
Momente 2
Artikkel
Discussion TimeOppgave hvor elevene diskuterer ulike temaer.
-
This Matters to Me!
Momente 2
Læringsløp
This Matters to Me!Læringsløp om barn som har brukt stemmen sin / sine handlinger for å påvirke.Læringsløp om barn som har brukt stemmen sin / sine handlinger for å påvirke.
-
People Need People
Momente 2
Læringsløp
People Need PeopleLæringsløp knyttet til innholdet i diktet People Need People av Benjamin Zephaniah.Læringsløp knyttet til innholdet i diktet People Need People av Benjamin Zephaniah.
-
Life Online
Momente 2
Læringsløp
Life OnlineLearn about and discuss online rules.Learn about and discuss online rules.