Fag
Trinn
Forfatter
- Anne Tveit (90)
- Liv Guldal (87)
- Lars Gunnar Lingås (45)
- Cathrine Borchsenius (28)
- Ane Stavrum (18)
- Mette Haraldsen (10)
- Olaug Strand (6)
- Joakim Broch Heimstad (5)
- Joakim Borch Heimstad (4)
- Margrethe Aas Johnsen (4)
- Wolfgang Borchert (4)
- Klaus Mann (3)
- Arnulf Øverland (2)
- Dag Einar Thorsen (2)
- Olav Hove (2)
Nøkkelord
32 treff
-
Den norske velferdsstaten
Fokus Samfunnskunnskap
Læringsløp
Omfordeling av statsbudsjettetOppgave 3 i et undervisningsopplegg om den norske velferdsstaten.Oppgave 3 i et undervisningsopplegg om den norske velferdsstaten.
-
Helse og livsstil
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
LivsstilssykdommerSykdommer knyttet til livsstil og levevaner.
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
DiabetesMange har diabetes uten å vite om det.
-
Inkluderende arbeidsliv
Fokus Samfunnskunnskap
Læringsløp
Har NAV et ufortjent rykte?Mange har en oppfatning av NAV som noe negativt til tross for deres viktige rolle i arbeidet for velferdsstaten. I denne oppgaven skal vi kikke litt nærmere på NAVs ansvarsområder og rykte.
-
Inkluderende arbeidsliv
Fokus Samfunnskunnskap
Læringsløp
Ungdom og utenforskapI denne oppgaven skal du finne ut av hvilke ungdommer som oftest havner utenfor arbeidslivet, og hvilke tiltak som kan gjøres for å unngå dette.
-
Inkluderende arbeidsliv
Fokus Samfunnskunnskap
Læringsløp
Hvorfor jobber vi?Det er mange grunner til at vi jobber, og for de fleste av oss handler det om mer enn bare å tjene penger. Opplevelsen av mestring, gleden over å føle seg til nytte og tilhørighet er noen av grunnene.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Overfølsomhets-reaksjoner mot matForskjell på matallergi og ikke-allergisk matoverfølsomhet.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Sunt eller usunt?Enkle tips for et sunt kosthold. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Mat og treningViktig å spise og drikke etter trening. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Vann og væskebalanseVi lever bare noen få døgn uten vann.
-
Helse og livsstil
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
KreftNår celler deler seg for mye.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Å sette sammen sunne måltiderVerktøy som viser oss hva vi spiser. Verktøy som viser oss hva vi spiser. Verktøy som viser oss hva vi spiser. Enkle tips for et sunt kosthold. Enkle tips for et sunt kosthold.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
LaktoseintoleranseSmerter og ubehag av meieriprodukter.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
VitaminerViktig med nok, men ikke for mye.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Fakta om fettForskjell på mettet og umettet fett. Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
AntioksidanterBeskytter mot skader og sykdom. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Cøliaki og andre typer glutenintoleranseEt kosthold helt uten gluten.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Hygiene på kjøkkenetSlik unngår vi matforgiftninger.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kostholdet vårtHelsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Energi og energibehovSlik regner du ut energibehovet.