Hopp til hovedinnhold

Søk

65 treff

  • Helse og livsstil

    Stages 8–10

    Artikkel

    Diabetes

    Mange har diabetes uten å vite om det. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mat og trening

    Viktig å spise og drikke etter trening.  Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Vann og væskebalanse

    Vi lever bare noen få døgn uten vann.

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Ulike oppfatninger om helse

    Påvirkes av kultur, religion og tidligere erfaringer. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Laktoseintoleranse

    Smerter og ubehag av meieriprodukter. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fakta om fett

    Forskjell på mettet og umettet fett.  Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye.

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Holdninger til andre

    Å være tolerant betyr at du aksepterer andre som de er. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Antioksidanter

    Beskytter mot skader og sykdom. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Cøliaki og andre typer glutenintoleranse

    Et kosthold helt uten gluten.

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Hygiene på kjøkkenet

    Slik unngår vi matforgiftninger. 

  • Spider-swallowing

    Stages 8–10

    Læringsløp

    Vocabulary

    S8_K02_L03_Vocabulary

    En thumb for A til Z i gul og lilla farge.
  • Spider-swallowing

    Stages 8–10

    Læringsløp

    Word Power

    S8_K02_L03_WP

    En thumb for A til Z i gul og lilla farge.
  • Spider-swallowing

    Stages 8–10

    Læringsløp

    Understanding

    Cloubi, S8_K02_L03_Understanding

    En thumb for forståelse. Den viser linjer og et forstørrelsesglass som forstørrer deler av linjene.
  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Kostholdet vårt

    Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise.  Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett.  Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.

  • Ex Poser

    Stages 8–10

    Læringsløp

    Creative Corner

    Role-play the story. You will need three characters: Sandra, the narrator and Boffin. 

    Thumbnail.
  • Anatomi og fysiologi

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fordøyelsessystemet

    Bryter ned maten til næringsstoffer. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Melk og meieriprodukter

    Viktig kilde til kalsium og jod. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mineraler og sporstoffer

    Små men viktige næringsstoffer. 

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fordommer og diskriminering

    Uansett yrke er det viktig å arbeide mot fordommer og diskriminering. 

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Utfordringer med språket

    Norsk er viktig for å bli inkludert i samfunnet.