Fag
- Norsk (5144)
- Engelsk (4633)
- Matematikk (3389)
- Naturfag (1336)
- KRLE (1091)
- Tverrfaglig (873)
- Religion og etikk (842)
- Samfunnsfag (811)
- Tysk (639)
- Spansk (559)
- Psykologi (483)
- Historie (295)
- Informasjonsteknologi (292)
- Sosialkunnskap (213)
- Kjemi (193)
Trinn
- 8. trinn (1371)
- 10. trinn (1366)
- 9. trinn (1366)
- 1. trinn (1103)
- 2. trinn (1103)
- 3. trinn (1090)
- 4. trinn (1040)
- 5. trinn (962)
- 6. trinn (962)
- 7. trinn (962)
- Vg2 (324)
- Vg1 (241)
- Vg3 (86)
Forfatter
- Arnulf Øverland (2)
- Dag Einar Thorsen (2)
- Olav Hove (2)
- Andreas Føllesdal (1)
- Asbjørn Dyrendal (1)
- Dana Manouchehri (1)
- Faglig ansvarleg: Miljødirektoratet (1)
- Martine Svanevik (1)
- PJ Harvey (1)
- Simon Stranger (1)
- Tonje Gauslaa Sivertzen (1)
- Vebjørn Horsfjord (1)
Nøkkelord
1188 treff
-
På bærtur
Mat og helse 1–7
Læringsløp
Fakta om et bærSkriveoppgave i læringsløpet "På bærtur"Skriveoppgave i læringsløpet "På bærtur"
-
Mat fra hele verden
Mat og helse 1–7
Artikkel
Fest på skolekjøkkenetLag en fest som alle kan være med på.
-
Joes kjøkken
Mat og helse 1–7
Læringsløp
-
Joes kjøkken
Mat og helse 1–7
Læringsløp
Ulik smakTekst i læringsløpet "Joes kjøkken"Tekst i læringsløpet "Joes kjøkken"
-
Burgerskolen
Mat og helse 1–7
Innholdspakke
BurgerskolenI temaet "Burgerskolen" blir du ekspert på matretten burger. I møte med ulike typer burgere lærer du om næringsstoffer, vitaminer og mineraler og hva kroppen trenger av næring. Du skal selvsagt også få lage, og ikke minst spise, din egen burger! Idé og manus: Sanna Skulstad Dregelid og Silje Hauge
-
På bærtur
Mat og helse 1–7
Læringsløp
Grunner til å plukke bærTekst i læringsløpet "På bærtur"Tekst i læringsløpet "På bærtur"
-
På bærtur
Mat og helse 1–7
Læringsløp
Hvem er vi?Tekst i læringsløpet "På bærtur"Tekst i læringsløpet "På bærtur"
-
Joes kjøkken
Mat og helse 1–7
Læringsløp
KutteteknikkFilm i læringsløpet "Joes kjøkken".Film i læringsløpet "Joes kjøkken".
-
Mat gjør kroppen glad!
Fokus Sosialkunnskap
Artikkel
Skriv oppskriftInnhold i et tverrfaglig opplegg om å skrive i alle fag.Innhold i et tverrfaglig opplegg om å skrive i alle fag.
-
På bærtur
Mat og helse 1–7
Læringsløp
På bærturLæringsløp om å bruke det man finner i naturen til matlaging.Læringsløp om å bruke det man finner i naturen til matlaging.
-
Mål og bruk volum
Mat og helse 1–7
Læringsløp
Mål og bruk volumI dette læringsløpet skal du bruke volum i praktiske situasjoner som matlaging måle og regne ut volumI dette læringsløpet skal du bruke volum i praktiske situasjoner som matlaging måle og regne ut volum
-
Innhold
Fokus Sosialkunnskap
Artikkel
Om framstilling av funksjonshemmede i film og medierI dette undervisningsopplegget skal elevene utforske framstilling av funksjonshemmede i film og medier.
-
Sortere avfall
Mat og helse 1–7
Læringsløp
Avfall på kjøkkenetTekst i læringsløpet "Sortere avfall"Tekst i læringsløpet "Sortere avfall"
-
Oppskrifter
Mat og helse 1–7
Artikkel
HamburgerFinn fram ingrediensene, og les framgangsmåten før du starter.
-
Undervisningsopplegg
Fokus Sosialkunnskap
Artikkel
Exit-lapp: AtferdsteoriDette er en fin måte å avslutte en økt eller et tema på. Dette bidrar til egenrefleksjon og vurdering for og av læring. Kan gjennomføres på alle temaer.
-
Undervisningsopplegg
Fokus Sosialkunnskap
Artikkel
Silent discussion: RusmisbrukBruk denne aktiviteten til å reflektere rundt rusmisbruk. Del klassen i grupper og la elevene tenke, skrive og kommentere. Refleksjonen og diskusjonen skjer på papir, og det gir de elevene som trenger litt tid til å tenke rundt svaret sitt, den tiden de trenger.
-
Innhold
Fokus Sosialkunnskap
Artikkel
Brettspill om sosialiseringHensikten med brettspillet er at elevene skal få repetert fagstoffet om sosialisering.
-
Joes kjøkken
Mat og helse 1–7
Læringsløp
-
Joes kjøkken
Mat og helse 1–7
Læringsløp
-
Undervisningsopplegg
Fokus Sosialkunnskap
Artikkel
Exit-lapp: MenneskerettigheterEtter å ha gjennomgått de ulike typene menneskerettighetene, samt Isaiah Berlins begreper positiv og negativ frihet kan dette være en fin måte å avslutte en økt eller selve temaet på. Dette bidrar til egenrefleksjon og vurdering for og av læring. Kan gjennomføres på alle temaer.