Fag
Trinn
Forfatter
- Anne Tveit (90)
- Liv Guldal (87)
- Lars Gunnar Lingås (45)
- Synnøve Pettersen (42)
- Felicia Røkaas (39)
- Cathrine Borchsenius (28)
- Lucy Hermoza (21)
- Ukjent Forfatter (21)
- Henrik Ibsen (20)
- Ane Stavrum (18)
- Henrik Wergeland (11)
- Alexander Kielland (10)
- Bjørnstjerne Bjørnson (10)
- Mette Haraldsen (10)
- Tonje Gauslaa Sivertzen (8)
Nøkkelord
48 treff
-
Helse og livsstil
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
LivsstilssykdommerSykdommer knyttet til livsstil og levevaner.
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
DiabetesMange har diabetes uten å vite om det.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Overfølsomhets-reaksjoner mot matForskjell på matallergi og ikke-allergisk matoverfølsomhet.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Sunt eller usunt?Enkle tips for et sunt kosthold. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Mat og treningViktig å spise og drikke etter trening. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Vann og væskebalanseVi lever bare noen få døgn uten vann.
-
Helse og livsstil
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
KreftNår celler deler seg for mye.
-
Sosial og kulturell kompetanse
Stages 8–10
Artikkel
Ulike oppfatninger om helsePåvirkes av kultur, religion og tidligere erfaringer.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Å sette sammen sunne måltiderVerktøy som viser oss hva vi spiser. Verktøy som viser oss hva vi spiser. Verktøy som viser oss hva vi spiser. Enkle tips for et sunt kosthold. Enkle tips for et sunt kosthold.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
LaktoseintoleranseSmerter og ubehag av meieriprodukter.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
VitaminerViktig med nok, men ikke for mye.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Fakta om fettForskjell på mettet og umettet fett. Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye.
-
Sosial og kulturell kompetanse
Stages 8–10
Artikkel
Holdninger til andreÅ være tolerant betyr at du aksepterer andre som de er.
-
Sosial og kulturell kompetanse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Mat, religion og tradisjonReligion og tradisjoner påvirker kostholdet.
-
Sentralt regelverk
Stages 8–10
Artikkel
TariffavtalenBestemmer hvor mye du får i lønn.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
AntioksidanterBeskytter mot skader og sykdom. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Cøliaki og andre typer glutenintoleranseEt kosthold helt uten gluten.
-
Velferdsteknologi
Stages 8–10
Artikkel
VelferdsteknologiEn tryggere og enklere hverdag for brukere, pårørende og omsorgspersonell.
-
Velferdsteknologi
Stages 8–10
Artikkel
Hvor går grensen?Noen ganger åpner teknologien for muligheter vi likevel velger å ikke bruke.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Hygiene på kjøkkenetSlik unngår vi matforgiftninger.