Fag
Trinn
Forfatter
- Anne Tveit (71)
- Liv Guldal (67)
- Synnøve Pettersen (42)
- Felicia Røkaas (39)
- Lars Gunnar Lingås (37)
- Lucy Hermoza (21)
- Ukjent Forfatter (21)
- Henrik Ibsen (20)
- Cathrine Borchsenius (17)
- Ane Stavrum (16)
- Henrik Wergeland (11)
- Alexander Kielland (10)
- Bjørnstjerne Bjørnson (10)
- Mette Haraldsen (9)
- Tonje Gauslaa Sivertzen (8)
Nøkkelord
67 treff
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
DiabetesMange har diabetes uten å vite om det.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Vi vandrer med freidig mot!Her kan du lese diktet Vi vandrer med freidig mot! av forfatter Henrik Ibsen.Her kan du lese diktet Vi vandrer med freidig mot! av forfatter Henrik Ibsen.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Mat og treningViktig å spise og drikke etter trening. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Vann og væskebalanseVi lever bare noen få døgn uten vann.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Terje VigenHer kan du lese diktet Terje Vigen av forfatter Henrik Ibsen.Her kan du lese diktet Terje Vigen av forfatter Henrik Ibsen.
-
Sosial og kulturell kompetanse
Stages 8–10
Artikkel
Ulike oppfatninger om helsePåvirkes av kultur, religion og tidligere erfaringer.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
LaktoseintoleranseSmerter og ubehag av meieriprodukter.
-
Akter
Tekstbanken
Litterær tekst
Andre aktEt familiedrama i tre akter. Av Henrik Ibsen.Et familiedrama i tre akter. Av Henrik Ibsen.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Fakta om fettForskjell på mettet og umettet fett. Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye.
-
Sosial og kulturell kompetanse
Stages 8–10
Artikkel
Holdninger til andreÅ være tolerant betyr at du aksepterer andre som de er.
-
Sentralt regelverk
Stages 8–10
Artikkel
TariffavtalenBestemmer hvor mye du får i lønn.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
AntioksidanterBeskytter mot skader og sykdom. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Cøliaki og andre typer glutenintoleranseEt kosthold helt uten gluten.
-
Velferdsteknologi
Stages 8–10
Artikkel
VelferdsteknologiEn tryggere og enklere hverdag for brukere, pårørende og omsorgspersonell.
-
Velferdsteknologi
Stages 8–10
Artikkel
Hvor går grensen?Noen ganger åpner teknologien for muligheter vi likevel velger å ikke bruke.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Hygiene på kjøkkenetSlik unngår vi matforgiftninger.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
BergmannenHer kan du lese diktet Bergmannen av forfatter Henrik Ibsen.Her kan du lese diktet Bergmannen av forfatter Henrik Ibsen.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kostholdet vårtHelsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.
-
Anatomi og fysiologi
Stages 8–10
Artikkel
FordøyelsessystemetBryter ned maten til næringsstoffer.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Melk og meieriprodukterViktig kilde til kalsium og jod.