Hopp til hovedinnhold

Søk

36 treff

  • Helse og livsstil

    Stages 8–10

    Artikkel

    Diabetes

    Mange har diabetes uten å vite om det. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mat og trening

    Viktig å spise og drikke etter trening.  Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Vann og væskebalanse

    Vi lever bare noen få døgn uten vann.

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Ulike oppfatninger om helse

    Påvirkes av kultur, religion og tidligere erfaringer. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Laktoseintoleranse

    Smerter og ubehag av meieriprodukter. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fakta om fett

    Forskjell på mettet og umettet fett.  Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye.

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Holdninger til andre

    Å være tolerant betyr at du aksepterer andre som de er. 

  • Sentralt regelverk

    Stages 8–10

    Artikkel

    Tariffavtalen

    Bestemmer hvor mye du får i lønn.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Antioksidanter

    Beskytter mot skader og sykdom. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Cøliaki og andre typer glutenintoleranse

    Et kosthold helt uten gluten.

  • Velferdsteknologi

    Stages 8–10

    Artikkel

    Velferdsteknologi

    En tryggere og enklere hverdag for brukere, pårørende og omsorgspersonell. 

  • Velferdsteknologi

    Stages 8–10

    Artikkel

    Hvor går grensen?

    Noen ganger åpner teknologien for muligheter vi likevel velger å ikke bruke. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Hygiene på kjøkkenet

    Slik unngår vi matforgiftninger. 

  • Lyrikk

    Tekstbanken

    Litterær tekst

    Ja, vi elsker dette landet

    Her kan du lese diktet  Ja, vi elsker dette landet av forfatter Bjørnstjerne Bjørnson.Her kan du lese diktet  Ja, vi elsker dette landet av forfatter Bjørnstjerne Bjørnson.

  • Noveller

    Tekstbanken

    Litterær tekst

    Faderen

    Her kan du lese novellen Faderen av forfatteren Bjørnstjerne Bjørnson.Her kan du lese novellen Faderen av forfatteren Bjørnstjerne Bjørnson.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Kostholdet vårt

    Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise.  Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett.  Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.

  • Anatomi og fysiologi

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fordøyelsessystemet

    Bryter ned maten til næringsstoffer. 

  • Tekstsamling

    Fabel 8–10

    Litterær tekst

    Øyvind, Marit og Bukken

    Bjørnson mente at bøndene var symbolet på det typisk norske, og han skrev flere såkalte bondefortellinger.  Dette utdraget er hentet fra bondefortellingen «En glad gutt», og handler om Øyvind og Marit som kommer fra ulike kår i ei typisk norsk bygd.Bjørnson mente at bøndene var symbolet på det typisk norske, og han skrev flere såkalte bondefortellinger.  Dette utdraget er hentet fra bondefortellingen «En glad gutt», og handler om Øyvind og Marit som kommer fra ulike kår i ei typisk norsk bygd.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Melk og meieriprodukter

    Viktig kilde til kalsium og jod. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mineraler og sporstoffer

    Små men viktige næringsstoffer.