Fag
Trinn
Forfatter
- Anne Tveit (72)
- Liv Guldal (68)
- Synnøve Pettersen (42)
- Felicia Røkaas (39)
- Lars Gunnar Lingås (37)
- Lucy Hermoza (21)
- Cathrine Borchsenius (17)
- Ane Stavrum (16)
- Mette Haraldsen (9)
- Tonje Gauslaa Sivertzen (8)
- Roald Dahl (7)
- Alexander H. Sandtorv (6)
- Olaug Strand (5)
- Elwyn Brooks White (4)
- Hege Siri (4)
Nøkkelord
142 treff
-
Hvordan er helse- og oppvekstsektoren organisert?
Stages 8–10
Artikkel
Videregående opplæringVideregående opplæring er gratis men ikke obligatorisk. Obligatorisk skole i ti år, rett til videregående opplæring i tre år. Obligatorisk skole i ti år, rett til videregående opplæring i tre år. De fleste yrkene innenfor helse- og oppvekstsektoren krever autorisasjon.De fleste yrkene innenfor helse- og oppvekstsektoren krever autorisasjon.
-
Spider-swallowing
Stages 8–10
Læringsløp
VocabularyS8_K02_L03_Vocabulary
-
Spider-swallowing
Stages 8–10
Læringsløp
Word PowerS8_K02_L03_WP
-
Spider-swallowing
Stages 8–10
Læringsløp
UnderstandingCloubi, S8_K02_L03_Understanding
-
Hvordan er helse- og oppvekstsektoren organisert?
Stages 8–10
Artikkel
Private helse- og omsorgstjenesterEies av private personer eller firmaer.
-
Anatomi og fysiologi
Stages 8–10
Artikkel
FordøyelsessystemetBryter ned maten til næringsstoffer.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Melk og meieriprodukterViktig kilde til kalsium og jod.
-
Førstehjelp
Stages 8–10
Artikkel
AstmaanfallTrange luftveier og vanskeligheter med å puste. Gjør det vanskeligere å puste. Gjør det vanskeligere å puste.
-
Anatomi og fysiologi
Stages 8–10
Artikkel
RespirasjonsorganeneVi puster for å få oksygen inn til cellene i kroppen og for å kvitte oss med karbondioksid.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kostholdet vårtHelsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.
-
Førstehjelp
Stages 8–10
Artikkel
Skjelett- og leddskaderForskjell på åpent og lukket brudd.
-
Yrkene og yrkesvalg
Stages 8–10
Artikkel
Et historisk tilbakeblikk på yrkeneEndringer i samfunnet gir nye yrker.
-
Omsorg og service
Stages 8–10
Artikkel
Nærhet i omsorg og serviceDet kan være vanskelig når fremmede kommer for tett på.
-
Førstehjelp
Stages 8–10
Artikkel
EpilepsiEpilepsi er en tilstand som kommer som anfall og kan føre til kramper og bevisstløshet.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Mat og treningViktig å spise og drikke etter trening. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
ForstoppelseMer fiber, vann og bevegelse. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater.Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Vi lever bare noen få døgn uten vann.Vi lever bare noen få døgn uten vann.
-
Ex Poser
Stages 8–10
Læringsløp
Creative CornerRole-play the story. You will need three characters: Sandra, the narrator and Boffin.
-
Profesjonell yrkesutøvelse
Stages 8–10
Artikkel
Profesjonell i yrketÅ være profesjonell i yrket vil si at man har kompetanse innenfor et fagfelt. Transporterer pasienter og gir akuttmedisinsk behandling. Transporterer pasienter og gir akuttmedisinsk behandling.
-
Hvordan er helse- og oppvekstsektoren organisert?
Stages 8–10
Artikkel
Skolefritidsordning (SFO)Et tilbud til elever fra 1. til og med 4. klasse.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
AllergiNår immunforsvaret reagerer på enkelte stoffer.