Hopp til hovedinnhold

Søk

37 treff

  • Fordypningsstoff, podkast og filmer

    Helse- og oppvekstfag

    Video

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Sunt eller usunt?

    Enkle tips for et sunt kosthold.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mat og trening

    Viktig å spise og drikke etter trening.  Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Smitte av sykdommer

    For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede.

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Å sette sammen sunne måltider

    Verktøy som viser oss hva vi spiser.  Verktøy som viser oss hva vi spiser. Verktøy som viser oss hva vi spiser.  Enkle tips for et sunt kosthold. Enkle tips for et sunt kosthold. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fakta om fett

    Forskjell på mettet og umettet fett.  Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye.

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Enkle tips til god håndhygiene

    Forebygger sykdom og hindrer smitte. For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede.For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede. Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Mat, religion og tradisjon

    Religion og tradisjoner påvirker kostholdet. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Greit å vite om smittestoffer

    Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Hygiene på kjøkkenet

    Slik unngår vi matforgiftninger. 

  • Fordypningsstoff, podkast og filmer

    Stages 8–10

    Video

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Kostholdet vårt

    Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise.  Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett.  Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Energi og energibehov

    Slik regner du ut energibehovet.

  • Profesjonell yrkesutøvelse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Empati – å leve seg inn i andres situasjon

    Et viktig utgangspunkt for nærhet og tillit.

  • Helse og livsstil

    Stages 8–10

    Artikkel

    Sykdom i skjelett, ledd eller muskler

    Sunn mat og fysisk aktivitet fremmer et sunt skjelett. Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Mat er mer enn energi og næringsstoffer.Mat er mer enn energi og næringsstoffer. Enkle tips for et sunt kosthold. Enkle tips for et sunt kosthold. 

  • Omsorg og service

    Stages 8–10

    Artikkel

    Sympati og antipati

    Holdninger til andre mennesker. Et viktig utgangspunkt for nærhet og tillit.Et viktig utgangspunkt for nærhet og tillit. Holdninger til andre mennesker.Holdninger til andre mennesker.

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Utfordringer og muligheter i et flerkulturelt samfunn

    Møter mellom mennesker fra ulike kulturer bidrar til at vi får større forståelse og toleranse for hverandre. Hvert menneske har sin egen historie og bakgrunn.Hvert menneske har sin egen historie og bakgrunn. Å være tolerant betyr at du aksepterer andre som de er. Å være tolerant betyr at du aksepterer andre som de er.  Det har alltid bodd mennesker med forskjellig kulturbakgrunn i Norge. Det har alltid bodd mennesker med forskjellig kulturbakgrunn i Norge. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Smittemåten kan variere

    Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter.  Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke.  Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. 

  • Relasjonsferdigheter

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Et treningsopplegg i empati

    Utvikling av empati er en modningsprosess, og du blir flinkere om du øver. Gir brukerne en opplevelse av å bli tatt godt vare på. Gir brukerne en opplevelse av å bli tatt godt vare på. 

  • Yrkene og yrkesvalg

    Stages 8–10

    Artikkel

    Helsefagarbeider

    Gir pleie og omsorg til syke og eldre.