Hopp til hovedinnhold

Søk

16 treff

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Kostholdet vårt

    Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise.  Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett.  Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Sunt eller usunt?

    Enkle tips for et sunt kosthold.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Enkle tips til god håndhygiene

    Forebygger sykdom og hindrer smitte. For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede.For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede. Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Mat, religion og tradisjon

    Religion og tradisjoner påvirker kostholdet. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Greit å vite om smittestoffer

    Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.

  • Helse og livsstil

    Stages 8–10

    Artikkel

    Sykdom i skjelett, ledd eller muskler

    Sunn mat og fysisk aktivitet fremmer et sunt skjelett. Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Mat er mer enn energi og næringsstoffer.Mat er mer enn energi og næringsstoffer. Enkle tips for et sunt kosthold. Enkle tips for et sunt kosthold. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Hygiene på kjøkkenet

    Slik unngår vi matforgiftninger. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Smitte av sykdommer

    For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede.

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Smittemåten kan variere

    Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter.  Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke.  Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. 

  • Fordypningsstoff, podkast og filmer

    Helse- og oppvekstfag

    Video

  • Fordypningsstoff, podkast og filmer

    Helse- og oppvekstfag

    Video

  • Fordypningsstoff, podkast og filmer

    Stages 8–10

    Video

  • Fordypningsstoff, podkast og filmer

    Helse- og oppvekstfag

    Video

  • Hygiene

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Slik hindrer vi smitte

    Viktig med god hygiene.

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Kosthold gjennom livet

    Behov og preferanse endres med alderen.

  • Hygiene

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Slik smitter vi hverandre

    Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke.  Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter.