Hopp til hovedinnhold

Søk

33 treff

  • Fordypningsstoff, podkast og filmer

    Stages 8–10

    Video

  • Omsorg og service

    Stages 8–10

    Artikkel

    Nærhet i omsorg og service

    Det kan være vanskelig når fremmede kommer for tett på. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Energi og energibehov

    Slik regner du ut energibehovet.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mat og trening

    Viktig å spise og drikke etter trening.  Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Enkle tips til god håndhygiene

    Forebygger sykdom og hindrer smitte. For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede.For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede. Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.

  • Fordypningsstoff, podkast og filmer

    Helse- og oppvekstfag

    Video

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Greit å vite om smittestoffer

    Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fakta om fett

    Forskjell på mettet og umettet fett.  Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye.

  • Aktiviteter for mestring

    Stages 8–10

    Artikkel

    Aktiviteter som gir mestring

    Planlegg og tilpass for at hver enkelt skal oppleve mestring. 

  • Sentralt regelverk

    Stages 8–10

    Artikkel

    Lover i helse- og omsorgssektoren

    Viktig å kjenne til lovverket. Viktig å kjenne til lovverket.Viktig å kjenne til lovverket.

  • Aktiviteter for mestring

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Slik legger vi til rette for aktiviteter

    Meningsfulle aktiviteter tilpasset den enkelte. 

  • Omsorg og service

    Stages 8–10

    Artikkel

    Service og omsorg

    Møt brukeren på en ekte og nær måte.  Ekte omsorg i arbeidet med mennesker. Ekte omsorg i arbeidet med mennesker.  Viktig å være nøyaktig og ha orden på ting. Viktig å være nøyaktig og ha orden på ting.  Forebygger og behandler fotlidelser. Forebygger og behandler fotlidelser.  Arbeider med hud og sminke. Arbeider med hud og sminke. 

  • Brukermedvirkning

    Stages 8–10

    Artikkel

    Et samfunn der alle får være med

    Viktig å tilrettelegge for alle. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Hygiene på kjøkkenet

    Slik unngår vi matforgiftninger. 

  • Tverrfaglig samarbeid

    Stages 8–10

    Artikkel

    Helhetlig og tverrfaglig samarbeid

    Tverrfaglighet og evnen til å se hele situasjonen. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Å sette sammen sunne måltider

    Verktøy som viser oss hva vi spiser.  Verktøy som viser oss hva vi spiser. Verktøy som viser oss hva vi spiser.  Enkle tips for et sunt kosthold. Enkle tips for et sunt kosthold. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Smitte av sykdommer

    For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede.

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Smittemåten kan variere

    Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter.  Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke.  Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. 

  • Fordypningsstoff, podkast og filmer

    Helse- og oppvekstfag

    Video

  • Fordypningsstoff, podkast og filmer

    Helse- og oppvekstfag

    Video