Hopp til hovedinnhold

Søk

54 treff

  • Anatomi og fysiologi

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fordøyelsessystemet

    Bryter ned maten til næringsstoffer. 

  • Brukermedvirkning

    Stages 8–10

    Artikkel

    Universell utforming

    Norge har lover som pålegger kommunene å sørge for at omgivelsene er tilrettelagt for alle innbyggere. Det kaller vi universell utforming.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Melk og meieriprodukter

    Viktig kilde til kalsium og jod. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Kostholdet vårt

    Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise.  Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett.  Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.

  • Kommunisere og samhandle

    Stages 8–10

    Artikkel

    Vi kommuniserer alltid

    Kommunikasjon oppstår overalt der mennesker har noe med hverandre å gjøre. Mennesker sender ut signaler eller budskap til hverandre. Mennesker sender ut signaler eller budskap til hverandre. 

  • Omsorg og service

    Stages 8–10

    Artikkel

    Nærhet i omsorg og service

    Det kan være vanskelig når fremmede kommer for tett på. 

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Holdninger til andre

    Å være tolerant betyr at du aksepterer andre som de er. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mat og trening

    Viktig å spise og drikke etter trening.  Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Helse og livsstil

    Stages 8–10

    Artikkel

    Forstoppelse

    Mer fiber, vann og bevegelse. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater.Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Vi lever bare noen få døgn uten vann.Vi lever bare noen få døgn uten vann.

  • Hvem er brukerne?

    Stages 8–10

    Artikkel

    Ulike familieformer

    Flere ulike familiestrukturer i samfunnet. 

  • Konflikthåndtering

    Stages 8–10

    Artikkel

    Flere typer konflikter

    Det er mye som kan føre til konflikter mellom mennesker. Eksempler på ulike typer konflikter. Eksempler på ulike typer konflikter. 

  • Helse og livsstil

    Stages 8–10

    Artikkel

    Diabetes

    Mange har diabetes uten å vite om det. 

  • Konflikthåndtering

    Stages 8–10

    Artikkel

    Hva er konflikter

    En konflikt er en uenighet som oppleves som vanskelig for dem det gjelder. Eksempler på ulike typer konflikter. Eksempler på ulike typer konflikter. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Antioksidanter

    Beskytter mot skader og sykdom. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fakta om fett

    Forskjell på mettet og umettet fett.  Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye.

  • Etiske dilemma

    Stages 8–10

    Artikkel

    Etikk

    Læren om rett og galt. Noen ganger kommer vi i valgsituasjoner der det blir galt uansett hva en velger. Det kaller vi et etisk dilemma. Noen ganger kommer vi i valgsituasjoner der det blir galt uansett hva en velger. Det kaller vi et etisk dilemma. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Vann og væskebalanse

    Vi lever bare noen få døgn uten vann.

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Menneskesyn

    Legg merke til hele mennesket.

  • Hvem er brukerne?

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mennesker med nedsatt funksjonsevne

    Ulike former for funksjonsnedsettelse. 

  • Aktiviteter for mestring

    Stages 8–10

    Artikkel