Fag
- Helse- og oppvekstfag (116)
- Engelsk (112)
- Spansk (52)
- Norsk (7)
- Matematikk (4)
- Kjemi (1)
- Tverrfaglig (1)
Trinn
Forfatter
- Anne Tveit (71)
- Liv Guldal (67)
- Lucy Hermoza (52)
- Synnøve Pettersen (42)
- Felicia Røkaas (39)
- Lars Gunnar Lingås (37)
- Cathrine Borchsenius (17)
- Ane Stavrum (16)
- Mette Haraldsen (9)
- Tonje Gauslaa Sivertzen (9)
- Roald Dahl (7)
- Hege Siri (5)
- Olaug Strand (5)
- Ane Christiansen (4)
- Elwyn Brooks White (4)
Nøkkelord
144 treff
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
Nye sykdommer – nye helseutfordringerVelferdsstaten har ført med seg nye livsstilsykdommer. Hjertet pumper ikke godt nok, eller blodårene tettes igjen. Hjertet pumper ikke godt nok, eller blodårene tettes igjen. Sunn mat og fysisk aktivitet fremmer et sunt skjelett.Sunn mat og fysisk aktivitet fremmer et sunt skjelett. Gjør det vanskeligere å puste. Gjør det vanskeligere å puste. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Når celler deler seg for mye. Når celler deler seg for mye. Mange har diabetes uten å vite om det. Mange har diabetes uten å vite om det. Alkohol og narkotika kan gi fysiske og psykiske skader. Alkohol og narkotika kan gi fysiske og psykiske skader. Mennesker har til alle tider hatt psykiske problemer og lidelser.Mennesker har til alle tider hatt psykiske problemer og lidelser.
-
Anatomi og fysiologi
Stages 8–10
Artikkel
FordøyelsessystemetBryter ned maten til næringsstoffer.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Melk og meieriprodukterViktig kilde til kalsium og jod.
-
Førstehjelp
Stages 8–10
Artikkel
AstmaanfallTrange luftveier og vanskeligheter med å puste. Gjør det vanskeligere å puste. Gjør det vanskeligere å puste.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kostholdet vårtHelsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.
-
Førstehjelp
Stages 8–10
Artikkel
Skjelett- og leddskaderForskjell på åpent og lukket brudd.
-
Yrkene og yrkesvalg
Stages 8–10
Artikkel
Et historisk tilbakeblikk på yrkeneEndringer i samfunnet gir nye yrker.
-
Omsorg og service
Stages 8–10
Artikkel
Nærhet i omsorg og serviceDet kan være vanskelig når fremmede kommer for tett på.
-
Sosial og kulturell kompetanse
Stages 8–10
Artikkel
Holdninger til andreÅ være tolerant betyr at du aksepterer andre som de er.
-
Førstehjelp
Stages 8–10
Artikkel
EpilepsiEpilepsi er en tilstand som kommer som anfall og kan føre til kramper og bevisstløshet.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Mat og treningViktig å spise og drikke etter trening. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
ForstoppelseMer fiber, vann og bevegelse. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater.Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Vi lever bare noen få døgn uten vann.Vi lever bare noen få døgn uten vann.
-
Profesjonell yrkesutøvelse
Stages 8–10
Artikkel
Profesjonell i yrketÅ være profesjonell i yrket vil si at man har kompetanse innenfor et fagfelt. Transporterer pasienter og gir akuttmedisinsk behandling. Transporterer pasienter og gir akuttmedisinsk behandling.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
AllergiNår immunforsvaret reagerer på enkelte stoffer.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
ImmunforsvaretKroppens forsvar mot alt den oppfatter som fremmed. Det ytre forsvaret har som oppgave å hindre at mikroorganismer kommer inn i kroppen og dermed gjør oss syke. Det ytre forsvaret har som oppgave å hindre at mikroorganismer kommer inn i kroppen og dermed gjør oss syke. Består i stor grad av hvite blodceller. Består i stor grad av hvite blodceller. Når immunforsvaret reagerer på enkelte stoffer. Når immunforsvaret reagerer på enkelte stoffer.
-
Førstehjelp
Stages 8–10
Artikkel
Forgiftning gjennom luftveieneFørstehjelp ved forgiftning gjennom luftveiene.
-
Helse, miljø og sikkerhet
Stages 8–10
Artikkel
ArbeidsteknikkerGode arbeidsteknikker reduserer risikoen for belastningsskader.
-
Relasjonsferdigheter
Stages 8–10
Artikkel
Respekt for andreÅ respektere en annen person handler om at du ser den andre som menneske.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Enkle tips til god håndhygieneForebygger sykdom og hindrer smitte. For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede.For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede. Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.
-
Yrkene og yrkesvalg
Stages 8–10
Artikkel
HudpleierArbeider med hud og sminke.