Hopp til hovedinnhold

Søk

38 treff

  • Helse og livsstil

    Stages 8–10

    Artikkel

    Diabetes

    Mange har diabetes uten å vite om det. 

  • Hvordan er helse- og oppvekstsektoren organisert?

    Stages 8–10

    Artikkel

    Skolefritidsordning (SFO)

    Et tilbud til elever fra 1. til og med 4. klasse. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mat og trening

    Viktig å spise og drikke etter trening.  Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Vann og væskebalanse

    Vi lever bare noen få døgn uten vann.

  • Hvordan er helse- og oppvekstsektoren organisert?

    Stages 8–10

    Artikkel

    Oppvekstsektoren

    Kommunen, fylkeskommunen og statens ansvar. Bestemmer hva innholdet i barnehagen skal være. Bestemmer hva innholdet i barnehagen skal være.  Alle barn har rett på et likeverdig opplæringstilbud.Alle barn har rett på et likeverdig opplæringstilbud.

  • Sentralt regelverk

    Stages 8–10

    Artikkel

    Barnehageloven

    Bestemmer hva innholdet i barnehagen skal være. 

  • Hvordan er helse- og oppvekstsektoren organisert?

    Stages 8–10

    Artikkel

    Barnehager

    Alle som ønsker det skal få barnehageplass. 

  • Hvordan er helse- og oppvekstsektoren organisert?

    Stages 8–10

    Artikkel

    Helse- og omsorgstjenester

    Et stort felt fordelt mellom kommune, fylke og stat. Eies av private personer eller firmaer. Eies av private personer eller firmaer. 

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Ulike oppfatninger om helse

    Påvirkes av kultur, religion og tidligere erfaringer. 

  • Hvordan er helse- og oppvekstsektoren organisert?

    Stages 8–10

    Artikkel

    Grunnskole

    Alle barn har rett på et likeverdig opplæringstilbud.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Laktoseintoleranse

    Smerter og ubehag av meieriprodukter. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fakta om fett

    Forskjell på mettet og umettet fett.  Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye.

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Holdninger til andre

    Å være tolerant betyr at du aksepterer andre som de er. 

  • Hvordan er helse- og oppvekstsektoren organisert?

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fritidstilbud for barn og unge

    Det finnes mange ulike fritidstilbud til barn og unge. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Antioksidanter

    Beskytter mot skader og sykdom. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. 

  • Hvordan er helse- og oppvekstsektoren organisert?

    Stages 8–10

    Artikkel

    Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

    En kommunal og fylkeskommunal rådgivende tjeneste. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Cøliaki og andre typer glutenintoleranse

    Et kosthold helt uten gluten.

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Hygiene på kjøkkenet

    Slik unngår vi matforgiftninger. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Kostholdet vårt

    Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise.  Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett.  Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.

  • Anatomi og fysiologi

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fordøyelsessystemet

    Bryter ned maten til næringsstoffer.