Hopp til hovedinnhold

Søk

77 treff

  • Spider-swallowing

    Stages 8–10

    Læringsløp

    Vocabulary

    S8_K02_L03_Vocabulary

    En thumb for A til Z i gul og lilla farge.
  • Spider-swallowing

    Stages 8–10

    Læringsløp

    Word Power

    S8_K02_L03_WP

    En thumb for A til Z i gul og lilla farge.
  • Spider-swallowing

    Stages 8–10

    Læringsløp

    Understanding

    Cloubi, S8_K02_L03_Understanding

    En thumb for forståelse. Den viser linjer og et forstørrelsesglass som forstørrer deler av linjene.
  • Anatomi og fysiologi

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fordøyelsessystemet

    Bryter ned maten til næringsstoffer. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Melk og meieriprodukter

    Viktig kilde til kalsium og jod. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Fakta om karbohydrater

    Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Kostholdet vårt

    Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise.  Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett.  Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Holdninger til andre

    Å være tolerant betyr at du aksepterer andre som de er. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Energi og energibehov

    Slik regner du ut energibehovet.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mat og trening

    Viktig å spise og drikke etter trening.  Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Helse og livsstil

    Stages 8–10

    Artikkel

    Forstoppelse

    Mer fiber, vann og bevegelse. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater.Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Vi lever bare noen få døgn uten vann.Vi lever bare noen få døgn uten vann.

  • Ex Poser

    Stages 8–10

    Læringsløp

    Creative Corner

    Role-play the story. You will need three characters: Sandra, the narrator and Boffin. 

    Thumbnail.
  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Overfølsomhets-reaksjoner mot mat

    Forskjell på matallergi og ikke-allergisk matoverfølsomhet. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Sunt eller usunt?

    Enkle tips for et sunt kosthold.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Helse og livsstil

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Livsstilssykdommer

    Sykdommer knyttet til livsstil og levevaner. 

  • Helse og livsstil

    Stages 8–10

    Artikkel

    Diabetes

    Mange har diabetes uten å vite om det. 

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Mat, religion og tradisjon

    Religion og tradisjoner påvirker kostholdet. 

  • Sentralt regelverk

    Stages 8–10

    Artikkel

    Tariffavtalen

    Bestemmer hvor mye du får i lønn.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Antioksidanter

    Beskytter mot skader og sykdom. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fakta om fett

    Forskjell på mettet og umettet fett.  Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye.