Hopp til hovedinnhold

Søk

2493 treff

  • På bærtur

    Mat og helse 1–7

    Læringsløp

    Fakta om et bær

    Skriveoppgave i læringsløpet "På bærtur"Skriveoppgave i læringsløpet "På bærtur"

    Et blåbær
  • Mat fra hele verden

    Mat og helse 1–7

    Artikkel

    Fest på skolekjøkkenet

    Lag en fest som alle kan være med på. 

  • 7 Mellomkrigstid og annen verdenskrig i Norge

    Arena 8–10

    Artikkel

    Innledning og oppstart

    Dette kapitlet dekker mellomkrigsperioden og annen verdenskrig i Norge. Selv om mellomkrigstiden og annen verdenskrig er behandlet i to kapitler (globalt perspektiv i kapittel 6 og norsk perspektiv i 7), kan man gjerne slå de to kapitlene sammen. Det er uansett viktig å trekke linjer slik at elevene forstår at hendelser i Norge hang sammen med globale hendelser – slik det ofte gjør. 

  • Moveable Feasts

    Mat og helse 8–10

    Video

  • 9 Klimaendringer – hva kan vi gjøre?

    Arena 8–10

    Artikkel

    Kilder

    Kilder som er brukt i kapittel 9.

  • Joes kjøkken

    Mat og helse 1–7

    Læringsløp

  • September, October

    Mat og helse 8–10

    Video

  • 6 Demokrati for alle – fra 1814 til i dag

    Arena 8–10

    Artikkel

    Innledning og oppstart

    Kapittel 6 handler om hvordan demokratiet i Norge har utviklet seg fra 1814 og fram til i dag. 

  • Godt grep!

    Gente 8–10

    Innholdspakke

    Godt grep!

    På denne siden kan du laste ned Godt grep!-aktiviteter til bruk i spanskundervisningen. De er nært knyttet tiltemaene i lærebøkene. Hver aktivitet har en introduksjonstekst som henvender seg til faglærer, motiverende elevaktiviteter og oppgaver, og fasit der det er påkrevd. De foreslåtte oppgavene og aktivitetene dekker et vidt spekter av ferdigheter elevene skal beherske. Godt grep! er marketingsmateriale og foreligger kun på bokmål.

  • Joes kjøkken

    Mat og helse 1–7

    Læringsløp

    Ulik smak

    Tekst i læringsløpet "Joes kjøkken"Tekst i læringsløpet "Joes kjøkken"

  • Burgerskolen

    Mat og helse 1–7

    Innholdspakke

    Burgerskolen

    I temaet "Burgerskolen" blir du ekspert på matretten burger.  I møte med ulike typer burgere lærer du om næringsstoffer, vitaminer og mineraler og hva kroppen trenger av næring. Du skal selvsagt også få lage, og ikke minst spise, din egen burger!   Idé og manus: Sanna Skulstad Dregelid og Silje Hauge

  • November, December

    Mat og helse 8–10

    Video

  • 6 Mellomkrigstid og annen verdenskrig

    Arena 8–10

    Artikkel

    Kapittelveiledning

    6 Mellomkrigstid og annen verdenskrig 

    En by i ruiner etter bombing.
  • July, August

    Mat og helse 8–10

    Video

  • På bærtur

    Mat og helse 1–7

    Læringsløp

    Grunner til å plukke bær

    Tekst i læringsløpet "På bærtur"Tekst i læringsløpet "På bærtur"

    En voksen og et barn har hendene fulle av blåbær og jordbær
  • 10 Fattigdom og rikdom i verden

    Arena 8–10

    Artikkel

    Kapittelveiledning

    10 Fattigdom og rikdom i verden

    Boligområde der vi ser tydelig forskjell på tettpakkede områder med små boliger og store hus i egne hager.
  • På bærtur

    Mat og helse 1–7

    Læringsløp

    Hvem er vi?

    Tekst i læringsløpet "På bærtur"Tekst i læringsløpet "På bærtur"

    Oransje bær.
  • 1 Kildekritikk – hvordan vet du det?

    Arena 8–10

    Artikkel

    Innledning og oppstart

    I del 1, Individ og samfunn, skal eleven bli kjent med samfunnsfaget og lære sentrale begreper for å forstå seg selv som en del av samfunnet.

  • 12 Ressurser i Norge – hvordan bruke dem bærekraftig?

    Arena 8–10

    Artikkel

    Innledning og oppstart

    Kjerneelementet Berekraftige samfunn står sentralt i dette kapitlet, og det er lagt vekt på at elevene skal forstå ressursenes grunnlag for levekår og livsgrunnlag, lokalt og nasjonalt. 

  • Joes kjøkken

    Mat og helse 1–7

    Læringsløp

    Kutteteknikk

    Film i læringsløpet "Joes kjøkken".Film i læringsløpet "Joes kjøkken".

    kutteteknikk