Fag
Trinn
Forfatter
- Anne Tveit (90)
- Liv Guldal (87)
- Lucy Hermoza (52)
- Lars Gunnar Lingås (45)
- Synnøve Pettersen (42)
- Felicia Røkaas (39)
- Cathrine Borchsenius (28)
- Henrik Ibsen (21)
- Ukjent Forfatter (21)
- Ane Stavrum (18)
- Henrik Wergeland (11)
- Alexander Kielland (10)
- Bjørnstjerne Bjørnson (10)
- Mette Haraldsen (10)
- Tonje Gauslaa Sivertzen (9)
Nøkkelord
144 treff
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
BergmannenHer kan du lese diktet Bergmannen av forfatter Henrik Ibsen.Her kan du lese diktet Bergmannen av forfatter Henrik Ibsen.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Ja, vi elsker dette landetHer kan du lese diktet Ja, vi elsker dette landet av forfatter Bjørnstjerne Bjørnson.Her kan du lese diktet Ja, vi elsker dette landet av forfatter Bjørnstjerne Bjørnson.
-
Anatomi og fysiologi
Stages 8–10
Artikkel
FordøyelsessystemetBryter ned maten til næringsstoffer.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Melk og meieriprodukterViktig kilde til kalsium og jod.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Fakta om karbohydraterDet er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber
-
Førstehjelp
Stages 8–10
Artikkel
AstmaanfallTrange luftveier og vanskeligheter med å puste. Gjør det vanskeligere å puste. Gjør det vanskeligere å puste.
-
Anatomi og fysiologi
Stages 8–10
Artikkel
RespirasjonsorganeneVi puster for å få oksygen inn til cellene i kroppen og for å kvitte oss med karbondioksid.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kostholdet vårtHelsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.
-
Førstehjelp
Stages 8–10
Artikkel
Skjelett- og leddskaderForskjell på åpent og lukket brudd.
-
Yrkene og yrkesvalg
Stages 8–10
Artikkel
Et historisk tilbakeblikk på yrkeneEndringer i samfunnet gir nye yrker.
-
Omsorg og service
Stages 8–10
Artikkel
Nærhet i omsorg og serviceDet kan være vanskelig når fremmede kommer for tett på.
-
Sentralt regelverk
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Likestilling og forbud mot diskrimineringLikestilling er en viktig verdi i det norske samfunnet.
-
Førstehjelp
Stages 8–10
Artikkel
EpilepsiEpilepsi er en tilstand som kommer som anfall og kan føre til kramper og bevisstløshet.
-
Tekstsamling
Fabel 8–10
Litterær tekst
Øyvind, Marit og BukkenBjørnson mente at bøndene var symbolet på det typisk norske, og han skrev flere såkalte bondefortellinger. Dette utdraget er hentet fra bondefortellingen «En glad gutt», og handler om Øyvind og Marit som kommer fra ulike kår i ei typisk norsk bygd.Bjørnson mente at bøndene var symbolet på det typisk norske, og han skrev flere såkalte bondefortellinger. Dette utdraget er hentet fra bondefortellingen «En glad gutt», og handler om Øyvind og Marit som kommer fra ulike kår i ei typisk norsk bygd.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Energi og energibehovSlik regner du ut energibehovet.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Mat og treningViktig å spise og drikke etter trening. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
ForstoppelseMer fiber, vann og bevegelse. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater.Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Vi lever bare noen få døgn uten vann.Vi lever bare noen få døgn uten vann.
-
Profesjonell yrkesutøvelse
Stages 8–10
Artikkel
Profesjonell i yrketÅ være profesjonell i yrket vil si at man har kompetanse innenfor et fagfelt. Transporterer pasienter og gir akuttmedisinsk behandling. Transporterer pasienter og gir akuttmedisinsk behandling.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Overfølsomhets-reaksjoner mot matForskjell på matallergi og ikke-allergisk matoverfølsomhet.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
AllergiNår immunforsvaret reagerer på enkelte stoffer.