Hopp til hovedinnhold

Søk

16 treff

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mat og trening

    Viktig å spise og drikke etter trening.  Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Relasjonsferdigheter

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fordommer – å dømme på forhånd

    Noen ganger kan holdningene dine til en sak eller person være formet på forhånd. 

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Menneskesyn

    Legg merke til hele mennesket.

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Å sette sammen sunne måltider

    Verktøy som viser oss hva vi spiser.  Verktøy som viser oss hva vi spiser. Verktøy som viser oss hva vi spiser.  Enkle tips for et sunt kosthold. Enkle tips for et sunt kosthold. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fakta om fett

    Forskjell på mettet og umettet fett.  Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye.

  • Konflikthåndtering

    Stages 8–10

    Artikkel

    Flere typer konflikter

    Det er mye som kan føre til konflikter mellom mennesker. Eksempler på ulike typer konflikter. Eksempler på ulike typer konflikter. 

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Holdninger til andre

    Å være tolerant betyr at du aksepterer andre som de er. 

  • Konflikthåndtering

    Stages 8–10

    Artikkel

    Hva er konflikter

    En konflikt er en uenighet som oppleves som vanskelig for dem det gjelder. Eksempler på ulike typer konflikter. Eksempler på ulike typer konflikter. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Energi og energibehov

    Slik regner du ut energibehovet.

  • Sosial og kulturell kompetanse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fordommer og diskriminering

    Uansett yrke er det viktig å arbeide mot fordommer og diskriminering. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fisk og sjømat

    Forskjell på fet og mager fisk. Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise.  Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett.  Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner. Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner.  Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye. Små men viktige næringsstoffer. Små men viktige næringsstoffer. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fakta om protein

    Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner.  Mat som gir mye protein.Mat som gir mye protein. Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk. Viktig kilde til kalsium og jod. Viktig kilde til kalsium og jod.  En god kilde til proteinEn god kilde til protein

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Kjøtt, fugl og egg

    Mat som gir mye protein. Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner. Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner.  Viktig kilde til kalsium og jod. Viktig kilde til kalsium og jod. 

  • Konflikthåndtering

    Stages 8–10

    Artikkel

    Konflikthåndtering – å søke etter løsninger

    Flere måter å løse en konflikt på. En konflikt er en uenighet som oppleves som vanskelig for dem det gjelder.En konflikt er en uenighet som oppleves som vanskelig for dem det gjelder. Det er mye som kan føre til konflikter mellom mennesker.Det er mye som kan føre til konflikter mellom mennesker.

  • Konflikthåndtering

    Stages 8–10

    Artikkel

    Konflikter mellom mennesker

    Eksempler på ulike typer konflikter.  Det er mye som kan føre til konflikter mellom mennesker.Det er mye som kan føre til konflikter mellom mennesker.

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Kosthold gjennom livet

    Behov og preferanse endres med alderen.