Fag
Trinn
Forfatter
- Anne Tveit (71)
- Liv Guldal (67)
- Synnøve Pettersen (42)
- Felicia Røkaas (39)
- Lars Gunnar Lingås (37)
- Lucy Hermoza (21)
- Ukjent Forfatter (21)
- Henrik Ibsen (20)
- Cathrine Borchsenius (17)
- Ane Stavrum (16)
- Henrik Wergeland (11)
- Alexander Kielland (10)
- Bjørnstjerne Bjørnson (10)
- Mette Haraldsen (9)
- Tonje Gauslaa Sivertzen (8)
Nøkkelord
48 treff
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Til ForaaretHer kan du lese diktet Til Foraaret av forfatteren Henrik Wergeland.Her kan du lese diktet Til Foraaret av forfatteren Henrik Wergeland.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Den første omfavnelseHer kan du lese diktet Den første omfavnelse av forfatter Henrik Wergeland.Her kan du lese diktet Den første omfavnelse av forfatter Henrik Wergeland.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Smukke SkyerHer kan du lese diktet Smukke Skyer av forfatteren Henrik Wergeland.Her kan du lese diktet Smukke Skyer av forfatteren Henrik Wergeland.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
BergmannenHer kan du lese diktet Bergmannen av forfatter Henrik Ibsen.Her kan du lese diktet Bergmannen av forfatter Henrik Ibsen.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Småguttenes nasjonalsang (Vi ere en nasjon vi med)Her kan du lese diktet Vi ere en nasjon vi med av forfatteren Henrik Wergeland.Her kan du lese diktet Vi ere en nasjon vi med av forfatteren Henrik Wergeland.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Til min gyldenlakkHer kan du lese novellen Til min gyldenlakk av forfatter Henrik Wergeland.Her kan du lese novellen Til min gyldenlakk av forfatter Henrik Wergeland.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
EivindvikHer kan du lese diktet Eivindvik av forfatteren Henrik Wergeland.Her kan du lese diktet Eivindvik av forfatteren Henrik Wergeland.
-
Anatomi og fysiologi
Stages 8–10
Artikkel
FordøyelsessystemetBryter ned maten til næringsstoffer.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Melk og meieriprodukterViktig kilde til kalsium og jod.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kostholdet vårtHelsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Meg selvHer kan du lese diktet Meg selv av forfatteren Henrik Wergeland.Her kan du lese diktet Meg selv av forfatteren Henrik Wergeland.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Mat og treningViktig å spise og drikke etter trening. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
ForstoppelseMer fiber, vann og bevegelse. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater.Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Vi lever bare noen få døgn uten vann.Vi lever bare noen få døgn uten vann.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Følg kaldet!Her kan du lese diktet Følg kaldet! av forfatteren Henrik Wergeland.Her kan du lese diktet Følg kaldet! av forfatteren Henrik Wergeland.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Piken på anatomikammeretHer kan du lese diktet Piken på anatomikammeret av forfatter Henrik Wergeland.Her kan du lese diktet Piken på anatomikammeret av forfatter Henrik Wergeland.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Vi vandrer med freidig mot!Her kan du lese diktet Vi vandrer med freidig mot! av forfatter Henrik Ibsen.Her kan du lese diktet Vi vandrer med freidig mot! av forfatter Henrik Ibsen.
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
DiabetesMange har diabetes uten å vite om det.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
AntioksidanterBeskytter mot skader og sykdom. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Fakta om fettForskjell på mettet og umettet fett. Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Vann og væskebalanseVi lever bare noen få døgn uten vann.