Hopp til hovedinnhold

Søk

160 treff

  • Lyrikk

    Tekstbanken

    Litterær tekst

    Bergmannen

    Her kan du lese diktet  Bergmannen av forfatter Henrik Ibsen.Her kan du lese diktet  Bergmannen av forfatter Henrik Ibsen.

  • Anatomi og fysiologi

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fordøyelsessystemet

    Bryter ned maten til næringsstoffer. 

  • Noveller

    Fabel 8–10

    Artikkel

    Liten julnovell

    Et slitent uteliggerpar finner på noe veldig lurt til jul. Les om Bettan og Benny på IKEA. Krøll deg sammen i sofaen, og les eller lytt til en novelle. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Melk og meieriprodukter

    Viktig kilde til kalsium og jod. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Fakta om karbohydrater

    Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber

  • Førstehjelp

    Stages 8–10

    Artikkel

    Astmaanfall

    Trange luftveier og vanskeligheter med å puste.  Gjør det vanskeligere å puste. Gjør det vanskeligere å puste. 

  • Anatomi og fysiologi

    Stages 8–10

    Artikkel

    Respirasjonsorganene

    Vi puster for å få oksygen inn til cellene i kroppen og for å kvitte oss med karbondioksid.

  • Les nordisk

    Fabel 8–10

    Artikkel

    Liten julnovell

    Et slitent uteliggerpar finner på noe veldig lurt til jul. Les om Bettan og Benny på IKEA. I uke 46 er det Nordisk litteraturuke . «I november, når det er allermørkest i vore lande, tænder vi et lys og læser en bog. Det er grundkonceptet bag projektet. Mandag under Nordisk Litteraturuge er Den store Højtlæsningsdag. Resten af ugen er fyldt med oplæsninger, udstillinger, debatter og kulturoplevelser i tusindvis af institutioner rundt om i Norden og i resten af verden. Så sluk det elektriske lys og tænd et levende lys, og vær en del af den samme højtlæsningsoplevelse som mere end 150.000 personer rundt om i Verden.»

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Kostholdet vårt

    Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise.  Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett.  Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.

  • Førstehjelp

    Stages 8–10

    Artikkel

    Skjelett- og leddskader

    Forskjell på åpent og lukket brudd.

  • Yrkene og yrkesvalg

    Stages 8–10

    Artikkel

    Et historisk tilbakeblikk på yrkene

    Endringer i samfunnet gir nye yrker. 

  • Omsorg og service

    Stages 8–10

    Artikkel

    Nærhet i omsorg og service

    Det kan være vanskelig når fremmede kommer for tett på. 

  • Sentralt regelverk

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Likestilling og forbud mot diskriminering

    Likestilling er en viktig verdi i det norske samfunnet. 

  • Førstehjelp

    Stages 8–10

    Artikkel

    Epilepsi

    Epilepsi er en tilstand som kommer som anfall og kan føre til kramper og bevisstløshet. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Energi og energibehov

    Slik regner du ut energibehovet.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mat og trening

    Viktig å spise og drikke etter trening.  Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Helse og livsstil

    Stages 8–10

    Artikkel

    Forstoppelse

    Mer fiber, vann og bevegelse. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater.Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Vi lever bare noen få døgn uten vann.Vi lever bare noen få døgn uten vann.

  • Profesjonell yrkesutøvelse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Profesjonell i yrket

    Å være profesjonell i yrket vil si at man har kompetanse innenfor et fagfelt. Transporterer pasienter og gir akuttmedisinsk behandling. Transporterer pasienter og gir akuttmedisinsk behandling. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Overfølsomhets-reaksjoner mot mat

    Forskjell på matallergi og ikke-allergisk matoverfølsomhet. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Allergi

    Når immunforsvaret reagerer på enkelte stoffer.