Fag
Trinn
Forfatter
Nøkkelord
17 treff
-
Anatomi og fysiologi
Stages 8–10
Artikkel
FordøyelsessystemetBryter ned maten til næringsstoffer.
-
Omsorg og service
Stages 8–10
Artikkel
Nærhet i omsorg og serviceDet kan være vanskelig når fremmede kommer for tett på.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Sunt eller usunt?Enkle tips for et sunt kosthold. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Enkle tips til god håndhygieneForebygger sykdom og hindrer smitte. For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede.For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede. Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Greit å vite om smittestofferMikroorganismer som kan gjøres oss syke.
-
Aktiviteter for mestring
Stages 8–10
Artikkel
Aktiviteter som gir mestringPlanlegg og tilpass for at hver enkelt skal oppleve mestring.
-
Aktiviteter for mestring
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Slik legger vi til rette for aktiviteterMeningsfulle aktiviteter tilpasset den enkelte.
-
Omsorg og service
Stages 8–10
Artikkel
Service og omsorgMøt brukeren på en ekte og nær måte. Ekte omsorg i arbeidet med mennesker. Ekte omsorg i arbeidet med mennesker. Viktig å være nøyaktig og ha orden på ting. Viktig å være nøyaktig og ha orden på ting. Forebygger og behandler fotlidelser. Forebygger og behandler fotlidelser. Arbeider med hud og sminke. Arbeider med hud og sminke.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Hygiene på kjøkkenetSlik unngår vi matforgiftninger.
-
Tverrfaglig samarbeid
Stages 8–10
Artikkel
Helhetlig og tverrfaglig samarbeidTverrfaglighet og evnen til å se hele situasjonen.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Å sette sammen sunne måltiderVerktøy som viser oss hva vi spiser. Verktøy som viser oss hva vi spiser. Verktøy som viser oss hva vi spiser. Enkle tips for et sunt kosthold. Enkle tips for et sunt kosthold.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Smitte av sykdommerFor å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Smittemåten kan variereLettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter.
-
Hygiene
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Slik hindrer vi smitteViktig med god hygiene.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Kosthold gjennom livetBehov og preferanse endres med alderen.
-
Hygiene
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Slik smitter vi hverandreVi er mest smittefarlige når vi har blitt syke. Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter.
-
Etiske dilemma
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Hva sier lovverket om etiske prinsipper?Noen etiske prinsipper er så viktige at de også står i loven.