Fag
Trinn
Forfatter
- Anne Tveit (90)
- Liv Guldal (87)
- Lucy Hermoza (52)
- Lars Gunnar Lingås (45)
- Synnøve Pettersen (45)
- Felicia Røkaas (42)
- Atle Skilbrei (35)
- Cathrine Borchsenius (28)
- Annelen Brastad (24)
- Øystein Haugsbø (23)
- Henrik Ibsen (21)
- Ukjent Forfatter (21)
- Ane Stavrum (18)
- Ida Knapstad (17)
- Siv Fjørtoft (17)
Nøkkelord
155 treff
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Til ForaaretHer kan du lese diktet Til Foraaret av forfatteren Henrik Wergeland.Her kan du lese diktet Til Foraaret av forfatteren Henrik Wergeland.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Den første omfavnelseHer kan du lese diktet Den første omfavnelse av forfatter Henrik Wergeland.Her kan du lese diktet Den første omfavnelse av forfatter Henrik Wergeland.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Smukke SkyerHer kan du lese diktet Smukke Skyer av forfatteren Henrik Wergeland.Her kan du lese diktet Smukke Skyer av forfatteren Henrik Wergeland.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
BergmannenHer kan du lese diktet Bergmannen av forfatter Henrik Ibsen.Her kan du lese diktet Bergmannen av forfatter Henrik Ibsen.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Småguttenes nasjonalsang (Vi ere en nasjon vi med)Her kan du lese diktet Vi ere en nasjon vi med av forfatteren Henrik Wergeland.Her kan du lese diktet Vi ere en nasjon vi med av forfatteren Henrik Wergeland.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Til min gyldenlakkHer kan du lese novellen Til min gyldenlakk av forfatter Henrik Wergeland.Her kan du lese novellen Til min gyldenlakk av forfatter Henrik Wergeland.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
EivindvikHer kan du lese diktet Eivindvik av forfatteren Henrik Wergeland.Her kan du lese diktet Eivindvik av forfatteren Henrik Wergeland.
-
Anatomi og fysiologi
Stages 8–10
Artikkel
FordøyelsessystemetBryter ned maten til næringsstoffer.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Melk og meieriprodukterViktig kilde til kalsium og jod.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Fakta om karbohydraterDet er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber
-
Samfunnskritikk og realisme – fra Kielland til Lykkeland
Grip teksten
Læringsløp
-
Førstehjelp
Stages 8–10
Artikkel
AstmaanfallTrange luftveier og vanskeligheter med å puste. Gjør det vanskeligere å puste. Gjør det vanskeligere å puste.
-
Anatomi og fysiologi
Stages 8–10
Artikkel
RespirasjonsorganeneVi puster for å få oksygen inn til cellene i kroppen og for å kvitte oss med karbondioksid.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kostholdet vårtHelsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.
-
Førstehjelp
Stages 8–10
Artikkel
Skjelett- og leddskaderForskjell på åpent og lukket brudd.
-
Yrkene og yrkesvalg
Stages 8–10
Artikkel
Et historisk tilbakeblikk på yrkeneEndringer i samfunnet gir nye yrker.
-
Omsorg og service
Stages 8–10
Artikkel
Nærhet i omsorg og serviceDet kan være vanskelig når fremmede kommer for tett på.
-
Sentralt regelverk
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Likestilling og forbud mot diskrimineringLikestilling er en viktig verdi i det norske samfunnet.
-
Førstehjelp
Stages 8–10
Artikkel
EpilepsiEpilepsi er en tilstand som kommer som anfall og kan føre til kramper og bevisstløshet.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Energi og energibehovSlik regner du ut energibehovet.