Hopp til hovedinnhold

Søk

17 treff

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Fakta om karbohydrater

    Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber

  • Omsorg og service

    Stages 8–10

    Artikkel

    Nærhet i omsorg og service

    Det kan være vanskelig når fremmede kommer for tett på. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Sunt eller usunt?

    Enkle tips for et sunt kosthold.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Enkle tips til god håndhygiene

    Forebygger sykdom og hindrer smitte. For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede.For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede. Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.

  • Førstehjelp

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Diabetes

    Diabetes er en stoffskiftesykdom som fører til for mye sukker i blodet.  Mange har diabetes uten å vite om det. Mange har diabetes uten å vite om det. 

  • Helse og livsstil

    Stages 8–10

    Artikkel

    Diabetes

    Mange har diabetes uten å vite om det. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Greit å vite om smittestoffer

    Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.

  • Aktiviteter for mestring

    Stages 8–10

    Artikkel

    Aktiviteter som gir mestring

    Planlegg og tilpass for at hver enkelt skal oppleve mestring. 

  • Omsorg og service

    Stages 8–10

    Artikkel

    Service og omsorg

    Møt brukeren på en ekte og nær måte.  Ekte omsorg i arbeidet med mennesker. Ekte omsorg i arbeidet med mennesker.  Viktig å være nøyaktig og ha orden på ting. Viktig å være nøyaktig og ha orden på ting.  Forebygger og behandler fotlidelser. Forebygger og behandler fotlidelser.  Arbeider med hud og sminke. Arbeider med hud og sminke. 

  • Aktiviteter for mestring

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Planlegging, gjennomføring og vurdering

    Øker muligheten for mestringsfølelse.  Vær i dialog med brukeren. Vær i dialog med brukeren. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Hygiene på kjøkkenet

    Slik unngår vi matforgiftninger. 

  • Tverrfaglig samarbeid

    Stages 8–10

    Artikkel

    Helhetlig og tverrfaglig samarbeid

    Tverrfaglighet og evnen til å se hele situasjonen. 

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Smitte av sykdommer

    For å bli smittet av sykdommer må hele smittekjeden være til stede.

  • Hygiene

    Stages 8–10

    Artikkel

    Smittemåten kan variere

    Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter.  Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke.  Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. 

  • Hygiene

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Slik hindrer vi smitte

    Viktig med god hygiene.

  • Hygiene

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Slik smitter vi hverandre

    Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke.  Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. 

  • Etiske dilemma

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Hva sier lovverket om etiske prinsipper?

    Noen etiske prinsipper er så viktige at de også står i loven.