Fag
Trinn
Forfatter
Nøkkelord
14 treff
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Melk og meieriprodukterViktig kilde til kalsium og jod.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Fakta om karbohydraterDet er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Sunt eller usunt?Enkle tips for et sunt kosthold. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
ImmunforsvaretKroppens forsvar mot alt den oppfatter som fremmed. Det ytre forsvaret har som oppgave å hindre at mikroorganismer kommer inn i kroppen og dermed gjør oss syke. Det ytre forsvaret har som oppgave å hindre at mikroorganismer kommer inn i kroppen og dermed gjør oss syke. Består i stor grad av hvite blodceller. Består i stor grad av hvite blodceller. Når immunforsvaret reagerer på enkelte stoffer. Når immunforsvaret reagerer på enkelte stoffer.
-
Førstehjelp
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
DiabetesDiabetes er en stoffskiftesykdom som fører til for mye sukker i blodet. Mange har diabetes uten å vite om det. Mange har diabetes uten å vite om det.
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
DiabetesMange har diabetes uten å vite om det.
-
Hygiene
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Personlig hygieneViktig for helse og velvære.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Greit å vite om smittestofferMikroorganismer som kan gjøres oss syke.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Fisk og sjømatForskjell på fet og mager fisk. Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner. Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye. Små men viktige næringsstoffer. Små men viktige næringsstoffer.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Viktig med god samfunnshygieneForebygger smitte og spredning av sykdom.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Intimhygiene for kvinner og mennUnngå infeksjoner, sårhet og vond lukt.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Mineraler og sporstofferSmå men viktige næringsstoffer.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Smittemåten kan variereLettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke. Vi er mest smittefarlige når vi har blitt syke. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter.
-
Hygiene
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Slik smitter vi hverandreVi er mest smittefarlige når vi har blitt syke. Mikroorganismer som kan gjøres oss syke.Mikroorganismer som kan gjøres oss syke. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter. Lettere å forhindre smitte hvis du vet litt om smittemåter.