Fag
Trinn
Forfatter
- Ukjent Forfatter (16)
- Henrik Ibsen (9)
- Cathrine Borchsenius (8)
- Henrik Wergeland (7)
- Alexander Kielland (6)
- Asbjørnsen og Moe (6)
- Camilla Collett (5)
- Ivar Aasen (5)
- Johan Sebastian Welhaven (5)
- Hans Christian Andersen (3)
- Johan Herman Wessel (3)
- Knut Hamsun (3)
- Ludvig Holberg (3)
- Olaf Bull (3)
- Sigbjørn Obstfelder (3)
Nøkkelord
13 treff
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Norges demring (utdrag)Her kan du lese et utdrag av diktet Norges demring av forfatteren Johan Sebastian Welhaven.Her kan du lese et utdrag av diktet Norges demring av forfatteren Johan Sebastian Welhaven.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
Digtets AandHer kan du lese diktet Digtets Aand av forfatteren Johan Sebastian Welhaven.Her kan du lese diktet Digtets Aand av forfatteren Johan Sebastian Welhaven.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Energi og energibehovSlik regner du ut energibehovet.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Mat og treningViktig å spise og drikke etter trening. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
SisyphosHer kan du lese diktet Sisyphos av forfatteren Johan Sebastian Welhaven.Her kan du lese diktet Sisyphos av forfatteren Johan Sebastian Welhaven.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
En VaarnatHer kan du lese diktet En Vaarnat av forfatteren Johan Sebastian Welhaven.Her kan du lese diktet En Vaarnat av forfatteren Johan Sebastian Welhaven.
-
Lyrikk
Tekstbanken
Litterær tekst
SjøfuglenHer kan du lese diktet Sjøfuglen av forfatteren Johan Sebastian Welhaven.Her kan du lese diktet Sjøfuglen av forfatteren Johan Sebastian Welhaven.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Fakta om fettForskjell på mettet og umettet fett. Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Fisk og sjømatForskjell på fet og mager fisk. Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner. Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye. Små men viktige næringsstoffer. Små men viktige næringsstoffer.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Fakta om proteinEt livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner. Mat som gir mye protein.Mat som gir mye protein. Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk. Viktig kilde til kalsium og jod. Viktig kilde til kalsium og jod. En god kilde til proteinEn god kilde til protein
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kjøtt, fugl og eggMat som gir mye protein. Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner. Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner. Viktig kilde til kalsium og jod. Viktig kilde til kalsium og jod.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Å sette sammen sunne måltiderVerktøy som viser oss hva vi spiser. Verktøy som viser oss hva vi spiser. Verktøy som viser oss hva vi spiser. Enkle tips for et sunt kosthold. Enkle tips for et sunt kosthold.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Kosthold gjennom livetBehov og preferanse endres med alderen.