Fag
Trinn
Forfatter
- Anne Tveit (90)
- Liv Guldal (87)
- Lucy Hermoza (52)
- Lars Gunnar Lingås (45)
- Synnøve Pettersen (45)
- Felicia Røkaas (42)
- Atle Skilbrei (35)
- Cathrine Borchsenius (28)
- Annelen Brastad (24)
- Øystein Haugsbø (23)
- Henrik Ibsen (21)
- Ukjent Forfatter (21)
- Ane Stavrum (18)
- Ida Knapstad (17)
- Siv Fjørtoft (17)
Nøkkelord
232 treff
-
Relasjonsferdigheter
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Et treningsopplegg i empatiUtvikling av empati er en modningsprosess, og du blir flinkere om du øver. Gir brukerne en opplevelse av å bli tatt godt vare på. Gir brukerne en opplevelse av å bli tatt godt vare på.
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
Nye sykdommer – nye helseutfordringerVelferdsstaten har ført med seg nye livsstilsykdommer. Hjertet pumper ikke godt nok, eller blodårene tettes igjen. Hjertet pumper ikke godt nok, eller blodårene tettes igjen. Sunn mat og fysisk aktivitet fremmer et sunt skjelett.Sunn mat og fysisk aktivitet fremmer et sunt skjelett. Gjør det vanskeligere å puste. Gjør det vanskeligere å puste. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Når celler deler seg for mye. Når celler deler seg for mye. Mange har diabetes uten å vite om det. Mange har diabetes uten å vite om det. Alkohol og narkotika kan gi fysiske og psykiske skader. Alkohol og narkotika kan gi fysiske og psykiske skader. Mennesker har til alle tider hatt psykiske problemer og lidelser.Mennesker har til alle tider hatt psykiske problemer og lidelser.
-
Anatomi og fysiologi
Stages 8–10
Artikkel
FordøyelsessystemetBryter ned maten til næringsstoffer.
-
Brukermedvirkning
Stages 8–10
Artikkel
Universell utformingNorge har lover som pålegger kommunene å sørge for at omgivelsene er tilrettelagt for alle innbyggere. Det kaller vi universell utforming.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Melk og meieriprodukterViktig kilde til kalsium og jod.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Fakta om karbohydraterDet er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber
-
Førstehjelp
Stages 8–10
Artikkel
AstmaanfallTrange luftveier og vanskeligheter med å puste. Gjør det vanskeligere å puste. Gjør det vanskeligere å puste.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kostholdet vårtHelsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.
-
Førstehjelp
Stages 8–10
Artikkel
Skjelett- og leddskaderForskjell på åpent og lukket brudd.
-
Yrkene og yrkesvalg
Stages 8–10
Artikkel
Et historisk tilbakeblikk på yrkeneEndringer i samfunnet gir nye yrker.
-
Hvem er brukerne?
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Religioner og livssyn i NorgeViktig med kunnskap om andres kulturelle og religiøse tilhørighet.
-
Kommunisere og samhandle
Stages 8–10
Artikkel
Vi kommuniserer alltidKommunikasjon oppstår overalt der mennesker har noe med hverandre å gjøre. Mennesker sender ut signaler eller budskap til hverandre. Mennesker sender ut signaler eller budskap til hverandre.
-
Omsorg og service
Stages 8–10
Artikkel
Nærhet i omsorg og serviceDet kan være vanskelig når fremmede kommer for tett på.
-
Sosial og kulturell kompetanse
Stages 8–10
Artikkel
Holdninger til andreÅ være tolerant betyr at du aksepterer andre som de er.
-
Førstehjelp
Stages 8–10
Artikkel
EpilepsiEpilepsi er en tilstand som kommer som anfall og kan føre til kramper og bevisstløshet.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Energi og energibehovSlik regner du ut energibehovet.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Mat og treningViktig å spise og drikke etter trening. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
ForstoppelseMer fiber, vann og bevegelse. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater.Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Vi lever bare noen få døgn uten vann.Vi lever bare noen få døgn uten vann.
-
Profesjonell yrkesutøvelse
Stages 8–10
Artikkel
Profesjonell i yrketÅ være profesjonell i yrket vil si at man har kompetanse innenfor et fagfelt. Transporterer pasienter og gir akuttmedisinsk behandling. Transporterer pasienter og gir akuttmedisinsk behandling.
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Overfølsomhets-reaksjoner mot matForskjell på matallergi og ikke-allergisk matoverfølsomhet.