Fag
Trinn
Forfatter
- Anne Tveit (71)
- Liv Guldal (67)
- Synnøve Pettersen (42)
- Felicia Røkaas (39)
- Lars Gunnar Lingås (37)
- Lucy Hermoza (21)
- Ukjent Forfatter (21)
- Henrik Ibsen (20)
- Cathrine Borchsenius (17)
- Ane Stavrum (16)
- Henrik Wergeland (11)
- Alexander Kielland (10)
- Bjørnstjerne Bjørnson (10)
- Mette Haraldsen (9)
- Tonje Gauslaa Sivertzen (8)
Nøkkelord
33 treff
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
DiabetesMange har diabetes uten å vite om det.
-
Karens jul: naturalistisk novellekunst
Grip teksten
Læringsløp
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Mat og treningViktig å spise og drikke etter trening. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Vann og væskebalanseVi lever bare noen få døgn uten vann.
-
Noveller
Tekstbanken
Litterær tekst
BallstemningHer kan du lese novellen Ballstemning av forfatteren Alexander Kielland.Her kan du lese novellen Ballstemning av forfatteren Alexander Kielland.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
LaktoseintoleranseSmerter og ubehag av meieriprodukter.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Fakta om fettForskjell på mettet og umettet fett. Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
AntioksidanterBeskytter mot skader og sykdom. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Cøliaki og andre typer glutenintoleranseEt kosthold helt uten gluten.
-
Hygiene
Stages 8–10
Artikkel
Hygiene på kjøkkenetSlik unngår vi matforgiftninger.
-
Samfunnskritikk og realisme – fra Kielland til Lykkeland
Grip teksten
Læringsløp
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kostholdet vårtHelsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.
-
Anatomi og fysiologi
Stages 8–10
Artikkel
FordøyelsessystemetBryter ned maten til næringsstoffer.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Melk og meieriprodukterViktig kilde til kalsium og jod.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Mineraler og sporstofferSmå men viktige næringsstoffer.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Fisk og sjømatForskjell på fet og mager fisk. Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner. Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye. Små men viktige næringsstoffer. Små men viktige næringsstoffer.
-
Noveller
Tekstbanken
Litterær tekst
En god samvittighetHer kan du lese novellen En god samvittighet av forfatteren Alexander Kielland.Her kan du lese novellen En god samvittighet av forfatteren Alexander Kielland.
-
Noveller
Tekstbanken
Litterær tekst
KarenHer kan du lese novellen Karen av forfatter Alexander Kielland.Her kan du lese novellen Karen av forfatter Alexander Kielland.
-
Tekstsamling
Fabel 8–10
Litterær tekst
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Oppbevaring av matSlik unngår du at maten blir dårlig.