Hopp til hovedinnhold

Søk

244 treff

  • Aschehoug univers

    Artikkel

    God i norsk på alle nivåer

    God i norsk er nå et helhetlig læremiddel fra A1 til B2-nivå. Det skal ikke være nødvendig å bruke andre læremidler for å komme i mål. Alt innhold som trengs til undervisningen finnes i God i norsk .

  • Aschehoug univers

    Artikkel

    Aschehoug Univers tar over for Lokus

    Lokus.no er nå stengt. Alle våre digitale læremidler finner du her på Aschehoug Univers. Du må logge inn for å bruke læremidler. Du kan bruke samme innlogging på Aschehoug Univers som du har brukt på Lokus.     Nederst på Min side når du er innlogget finner du Innhold fra Lokus (LK-06) . Her ligger det stoff fra et utvalg Lokus-nettsteder som lærere og elever fritt kan bruke.  Lenger ned i denne artikkelen finner du informasjon om hva som skjer med hvert av læremidlene som lå på Lokus.     

  • Aschehoug univers

    Artikkel

    Om God i norsk

    God i norsk  har som mål å gjøre språkinnlæringen strukturert og overkommelig. Med tydelig progresjon og eksplisitte forklaringer i hvert kapittel, vil læreverket bygge opp språkforståelsen gradvis.

  • Anatomi og fysiologi

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fordøyelsessystemet

    Bryter ned maten til næringsstoffer. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Melk og meieriprodukter

    Viktig kilde til kalsium og jod. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Fakta om karbohydrater

    Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber

  • Førstehjelp

    Stages 8–10

    Artikkel

    Astmaanfall

    Trange luftveier og vanskeligheter med å puste.  Gjør det vanskeligere å puste. Gjør det vanskeligere å puste. 

  • Anatomi og fysiologi

    Stages 8–10

    Artikkel

    Respirasjonsorganene

    Vi puster for å få oksygen inn til cellene i kroppen og for å kvitte oss med karbondioksid.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Kostholdet vårt

    Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise.  Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett.  Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.

  • Førstehjelp

    Stages 8–10

    Artikkel

    Skjelett- og leddskader

    Forskjell på åpent og lukket brudd.

  • Yrkene og yrkesvalg

    Stages 8–10

    Artikkel

    Et historisk tilbakeblikk på yrkene

    Endringer i samfunnet gir nye yrker. 

  • Omsorg og service

    Stages 8–10

    Artikkel

    Nærhet i omsorg og service

    Det kan være vanskelig når fremmede kommer for tett på. 

  • Sentralt regelverk

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Likestilling og forbud mot diskriminering

    Likestilling er en viktig verdi i det norske samfunnet. 

  • Førstehjelp

    Stages 8–10

    Artikkel

    Epilepsi

    Epilepsi er en tilstand som kommer som anfall og kan føre til kramper og bevisstløshet. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Energi og energibehov

    Slik regner du ut energibehovet.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mat og trening

    Viktig å spise og drikke etter trening.  Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Helse og livsstil

    Stages 8–10

    Artikkel

    Forstoppelse

    Mer fiber, vann og bevegelse. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater.Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Vi lever bare noen få døgn uten vann.Vi lever bare noen få døgn uten vann.

  • Aschehoug univers

    Artikkel

    Forsmak på God i norsk 3

    I denne artikkelen får du en forsmak på innhold som kommer i God i norsk 3 . Her handler det om hendelsene i Norge og verden våren 2020. Vi har tatt utgangspunkt i Bent Høie sin tale til ungdommen og laget oppgaver som er tilpasset B2-nivå. 

  • Profesjonell yrkesutøvelse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Profesjonell i yrket

    Å være profesjonell i yrket vil si at man har kompetanse innenfor et fagfelt. Transporterer pasienter og gir akuttmedisinsk behandling. Transporterer pasienter og gir akuttmedisinsk behandling. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Overfølsomhets-reaksjoner mot mat

    Forskjell på matallergi og ikke-allergisk matoverfølsomhet.