Hopp til hovedinnhold

Søk

12 treff

  • Anatomi og fysiologi

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fordøyelsessystemet

    Bryter ned maten til næringsstoffer. 

  • Omsorg og service

    Stages 8–10

    Artikkel

    Nærhet i omsorg og service

    Det kan være vanskelig når fremmede kommer for tett på. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Energi og energibehov

    Slik regner du ut energibehovet.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mat og trening

    Viktig å spise og drikke etter trening.  Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Sunt eller usunt?

    Enkle tips for et sunt kosthold.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fakta om fett

    Forskjell på mettet og umettet fett.  Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye.

  • Aktiviteter for mestring

    Stages 8–10

    Artikkel

    Aktiviteter som gir mestring

    Planlegg og tilpass for at hver enkelt skal oppleve mestring. 

  • Omsorg og service

    Stages 8–10

    Artikkel

    Service og omsorg

    Møt brukeren på en ekte og nær måte.  Ekte omsorg i arbeidet med mennesker. Ekte omsorg i arbeidet med mennesker.  Viktig å være nøyaktig og ha orden på ting. Viktig å være nøyaktig og ha orden på ting.  Forebygger og behandler fotlidelser. Forebygger og behandler fotlidelser.  Arbeider med hud og sminke. Arbeider med hud og sminke. 

  • Aktiviteter for mestring

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Planlegging, gjennomføring og vurdering

    Øker muligheten for mestringsfølelse.  Vær i dialog med brukeren. Vær i dialog med brukeren. 

  • Tverrfaglig samarbeid

    Stages 8–10

    Artikkel

    Helhetlig og tverrfaglig samarbeid

    Tverrfaglighet og evnen til å se hele situasjonen. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Å sette sammen sunne måltider

    Verktøy som viser oss hva vi spiser.  Verktøy som viser oss hva vi spiser. Verktøy som viser oss hva vi spiser.  Enkle tips for et sunt kosthold. Enkle tips for et sunt kosthold. 

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Kosthold gjennom livet

    Behov og preferanse endres med alderen.